pexels.com
StoryEditor

Olejom nahradíte krém aj sérum. Máte už ten svoj?

04.03.2019, 10:40
Krása a móda
Iste ste si všimli, že používať oleje je teraz „in“. Nie do jedla, ale na tvár. Prinášame vám prehľad tých, o ktorých by ste mali vedieť. Pretože pôsobia ako elixír krásy.

Olej je to najlepšie a najcennejšie, čo sa z danej rastliny dá získať. Ak si nájdete ten najvhodnejší pre vašu pleť či aktuálnu potrebu, máte skutočne vyhraté! Stoja menej ako drahé krémy, ktoré sľubujú zázraky, často však nefungujú tak, ako by mali. Olej vás však nesklame a presne viete, čím sa natierate.  Môžete si ním pravidelne premasťovať svoju tvár, používať ho ako nočný krém či sérum, alebo si ho dokonca dať ako bázu pod mejkap. Niektoré sú hydrofilné (udržia v pleti vlhkosť) a tak ich oceníte v zime, iné zas poskytujú vysoký prirodzený UV filter a tak perfektne poslúžia v lete. Môžete si kúpiť aj zmes olejov, ktoré sú namiešané tak, aby spoločnými silami bojovali proti danému problému – napríklad pôsobili proti vráskam. Zoznámte sa s najúčinnejšími beauty olejmi a nájdite si ten svoj.

Argánový olej

Je lisovaný z orecha Arganu a nazývajú ho aj „marocké zlato“. Pôsobí protizápalovo, zjemňuje jazvy, zmierňuje prejavy ekzému, akné či psoriázy. Spomaľuje prejavy starnutia, upokojuje pleť po holení – čím je vhodný pre pánov. Je známy tým, že je ľahko vstrebateľný a nezanecháva pocit mastnoty, takže je vhodný aj pre ľudí s problematickou pleťou a pod makeup. Obsahuje UV filter, takže je vhodný na leto aj lyžovačku.   

Ružový olej

Jeden z najcennejších olejov. Krásne vonia a pleť zafarbí jemne do bronzova. Jemné vrásky vypína a farebne zjednocuje – tento účinok si všimnete už po jednom použití! Pôsobí aj protizápalovo, takže je skvelou voľbou pre ženy, ktoré trápia vrásky a vyrážky zároveň.

Ricínový olej

Úplná bomba na rast mihalníc a obočia – s ochlpením robí doslova zázraky, je lepší ako akékoľvek sérum. Preto s aplikáciou na tvár radšej opatrne! Aplikujte ho každý večer vatovou tyčinkou tam, kde chcete aby vám zhustlo ochlpenie. Výsledky na seba nenechajú dlho čakať!

Olej z granátového jablka

Je vyrobený zo semien granátového jablka a je to topka proti vráskam! Asi žiaden iný olej nemá také antiagingové vlastnosti, ako tento. Výrazne posilňuje epidermu a vyživuje pleť do hĺbky. Ak sú vrásky to, čo vás najviac trápi, určite ho vyskúšajte.

Tea Tree olej

Najsilnejšia dezinfekčná bomba z prírody. Ak sa vám vyhodí vyrážka, či máte ekzém alebo lišaj, ktorého sa neviete zbaviť, vyskúšajte dezinfekčný olej z čajovníka – používajte ho však iba lokálne.

Bergamotový olej

Má výrazné antiseptické účinky – siahnite po ňom teda, ak vás trápia kožné infekcie – lupienka, ekzém, uhry či hnisavé vyrážky. Taktiež pôsobí protivírusovo, teda je ideálny ak máte kútiky či herpes. Používajte ho tiež lokálne – tak, že doň namočíte napríklad paličku do ucha a potriete ním infikované miesto. A viete, čo je bergamot? Kyslý pomaranč zelenej farby – preto teda olej vonia po citrusoch.

Mandľový olej

Jeden z najvychýrenejších beauty olejov je olej z mandlí. Je veľmi bohatý na vitamín E, je teda ideálny na starnúcu pokožku. Je super po slnení, pretože upokojuje a zvláčňuje kožu. Neupcháva póry a nebudete sa po ňom cítiť mastná.

Šípkový olej

Okrem toho že má účinky proti vráskam a vyrážkam, obsahuje veľa karotenoidov, ktoré kožu zafarbia krásne do zlatista, takže je vhodný aj na denné použitie, pod makeup či len tak. Obsahuje veľa vitamínu C, vďaka ktorému je koža okamžite hladšia.

Malinový olej

Vedeli ste, že tento olej má najsilnejší SPF faktor zo všetkých (až 30!!!), takže je ideálnou voľbou pre bio maniačky na leto. Zároveň kožu vyživuje, zvláčňuje a pôsobí antiagingovo.

Olej zo santalového dreva

Krásne hydratuje suchú pleť a je ideálny na reguláciu tvorby mazu – vôbec sa ho nemusia báť ani ľudia s výraznejším akné. Všeobecne pôsobí na pleť upokojujúco, dokáže zmierniť začervenania kože a vyrovnáva tón pleti. Vďaka svojim ošetrujúcim a upokojujúcim účinkom je častou prímesou do balzamov po holení pre pánov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 15:07