Ilustračné fotopixabay.com
StoryEditor

Túžite po dokonalých vlasoch? Tieto 4 ľahké kroky vám pomôžu vyčarovať si hrivu snov

04.04.2018, 13:06
Krása a móda
Či už je teplo alebo veľká zima, vaše vlasy trpia. Našťastie, existujú kroky, vďaka ktorým bude vaša hriva odolná akémukoľvek počasiu. Prečítajte si naše tipy a vaše vlasy budú žiariť a zaujmú už na prvý pohľad.

Zatočte so zničenými končekmi

Sú vaše končeky vlasov vysušené? Pred umývaním do nich vmasírujte kokosový alebo iný olej, nechajte zhruba 10 minút pôsobiť a potom ich umyte. Rozštiepené končeky je nutné podstrihnúť. Aj malé skrátenie pomôže k vytvarovaniu vášho účesu.

Pozor na teplú vodu a vzduch

Teplo vo všeobecnosti vlasom neprospieva. Vysušuje pokožku, nie je vhodné ani v prípade, že majú vaše vlasy sklon k masteniu, pretože sušenie vedie k vyššej aktivite mazových žliaz. Na opláchnutie šampónu a kondicionéru zvoľte príjemnú teplotu. Na vysušenie vlasov nepoužívajte príliš vysoké teploty, radšej sušte dlhšie, avšak na najnižšom stupni.

Príjemná masáž hlavy

Počas umývania si doprajte príjemnú masáž. Prstami jemne krúžte po pokožke hlavy, ktorú tým jemne prekrvíte, čím podporíte rast vlasov. Masáž môžete zaradiť aj po umytí.

Stop mastným vlasom

Vlasy môžete pokojne umývať denne, ale zaobstarajte si k tomu kvalitný šampón. Snažte sa vyhnúť prípravkom, ktoré obsahujú silikóny, ktoré sa ukladajú vo vašich vlasoch aj na pokožke. Zabraňujú tak dostatočnému prísunu vzduchu či živín, ktoré obsahuje kvalitná kozmetika.

3 extra tipy na záver:

Mokré vlasy prečesávajte len širokým hrebeňom.

Vodu z vlasov iba jemne vytrite uterákom. Nešetrným zaobchádzaním by ste ich zbytočne poškodili.

So stylingovými prípravkami šetrite. Pri ich nadmernom používaní hrozí, že požadovaný efekt sa môže obrátiť- vlasy budú bez objemu a života.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:02