unofficialroyalty
StoryEditor

Mali byť princezné, no boli postihnuté, a tak ich vyhlásili za mŕtve. Temné tajomstvo kráľovskej rodiny

23.08.2021, 16:30
Kráľovská rodina
Život v kráľovskej rodine sa už odjakživa považoval za rozprávku. Nie však pre každého...

Svet sa o dvoch sesterniciach kráľovnej Alžbety dozvedel až v roku 1986, krátko po smrti Nerissy. Skromný hrob, ktorý vytvorili zamestnanci ústavu, pozostával len z malej plastovej plôšky, na ktorej sa uvádzalo identifikačné číslo pacientky. Objavil ho tamojší novinár, ktorý začal pátrať - a až neskôr zistil, aký veľký príbeh sa skrýva za zabudnutým, nenápadným náhrobkom. Podľa oficiálnych dokumentov, ktoré sa podarilo získať médiám, bola Nerissa prijatá do ústavu s tým, že nevie rozprávať a ovláda len základné detské slovíčka. O pár mesiacov na to vyšiel šokujúci dokument, ktorý rozrozprával príbeh dvoch postihnutých princezien. Kráľovská rodina ho označila za bizarný a stála si za tým, čo sa uvádzalo v oficiálnych listinách - a to, že Nerissa a Katherine boli mŕtve už v roku 1961.

Až po dlhých rokoch sa Buckinghamský palác vyjadril a chybu v kráľovských dokumentoch nechal opraviť. Do dnešného dňa nevysvetlili, ako je možné, že boli sesternice vyhlásené za mŕtve, aj keď popritom žili v ústave. Mnohí ľudia tak začali ukazovať prstom na kráľovskú rodinu a tvrdiť, že toto rozhodnutie bolo účelové a že si kráľovský dvor chcel zachovať ''čistú'' líniu. Monarchia však tvrdí opak a dodáva, že na princezné nikdy nezanevrela. „Aj Katherine, aj Nerissa, boli pravidelne navštevované svojou rodinou, no keďže mali zmýšľanie štvorročných dievčat a nevedeli poriadne rozprávať, nemohli rozoznávať návštevy,'' zacitoval zdroj z kráľovského paláca denník DailyMail a dodal, že kráľovský dvor poslal dievčatám hneď niekoľko darčekov, no bohužiaľ mentálna úroveň sestier neumožňovala zapamätať si, od koho sú.

Zdravotnícky personál však v dokumente tvrdí niečo úplne iné. Podľa ich slov nikto z rodiny Nerissu a Katherine nenavštívil a nepriniesol žiadne darčeky. „Nikdy nedostali nič, ani len na Vianoce. Ani len jedlo,'' vyjadrila sa jedna zo sestier a poprela, že by si ich sestry nepamätali. V čase, keď sa vysielala svadba princeznej Diany a Charlesa, totiž ako väčšina Británie, aj ony sedeli pred televízorom v spoločenskej miestnosti spolu s ostatnými pacientami. Keď sa na obrazovkách objavila kráľovná Alžbeta, okamžite ju spoznali a začali sa tešiť, mávať jej a zdraviť ju. „Pamätám si, ako som so svojím kolegom uvažovala nad tým, že ak by boli iné, určite by boli hosťami tejto svadby,'' zaspomínala si smutne ďalšia sestra. 

Nerissa zomrela v roku 1986, Katherine až 28 rokov po nej, v roku 2014. Dnes už obidve majú úctyhodné hroby a miesto v kráľovských listinách, ktoré sa za ne po dokumente ''priznali''....

Pozrite si, ako princezné vyzerali:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 00:26