profimedia
StoryEditor

Kráľovná Alžbeta v tom má jasno. Svojho syna za budúceho kráľa NECHCE!

03.08.2021, 13:30
Kráľovská rodina
Napriek tomu, že sa princ Charles už pomaly pripravuje na trón, realita môže byť úplne iná...

To, že v prípade každého panovníka či člena kráľovskej rodiny, má monarchia plán ako bude fungovať ďalej, nie je žiadnou novinkou. Operácie, ktoré nesú mená podľa slávnych mostov, majú nielen kráľovský dvor, ale aj občanov Spojeného kráľovstva, pripraviť na štátny smútok či pohreb a poslednú rozlúčku. 

Od smrti princa Philipa viacerí špekulovali o tom, že kráľovná zosadne zo svojho trónu a miesto prenechá následníkovi. Podľa oficiálnych dokumentov by sa mala držať stanovenej línie a korunu by tak mal prevziať jej najstarší syn Charles. To sa však kráľovnej Alžbete príliš nepozdáva. 

Nie je isté, či za to môže Charlesova nízka popularita alebo to, že má po boku Camillu Parker Bowles, ktorú kráľovná nikdy nemala v láske, no podľa viacerých britských médií si Alžbeta želá na tróne práve svojho najstaršieho vnuka, princa Williama. Pozdáva sa jej nielen sympatické vystupovanie princa z Cambridgeu, ale aj usporiadaný život, ktorý vedie. S Kate Middleton tvoria pár viac než 10 rokov a ani raz sa nešpekulovalo o kríze v ich manželstve. Na rozdiel od svojho otca si totiž William rieši svoje spory v súkromí bez toho, aby vzbudzovali negatívnu pozornosť. 

To sa však nemá páčiť Camille, ktorá vraj mieni urobiť rázne kroky k tomu, aby sa s Charlesom ku korune dostali. Či sa jej podarí zmeniť názor kráľovnej, je zatiaľ otázne. Faktom však je, že William a Kate majú v Británii viac sympatií než Charles a Camilla - a to môže byť skutočne rozhodujúci faktor, ktorý sa preukáže už onedlho...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 15:09