profimedia
StoryEditor

Mohla ešte žiť? Po rokoch vyšlo na povrch MRAZIVÉ tajomstvo o smrti princeznej Diany

22.06.2021, 17:00
Kráľovská rodina
Jej smrť zarmútila mnohých. Niet sa čomu čudovať - bola milovaná ľuďmi po celom svete a veľká masa z nich ju považovala za princeznú sŕdc.

Už od prvého momentu, ako sa princezná Diana objavila v kráľovskej rodine, bolo jasné, že sa od členov britskej monarchie líši. Na rozdiel od svojho manžela princa Charlesa bola o čosi emotívnejšia a otvorenejšia. Tento riskantný krok, ktorý zároveň narúšal imidž kráľovskej rodiny, však priniesol nielen inštitúcii, ale aj samotnej Diane obrovský záujem verejnosti. Všetci vzhliadali na Dianu ako na princeznú sŕdc, ktorá sa vo svojom voľnom čase venovala dobrovoľníctvu a charite. 

Jednou z jej najvýraznejších aktivít bolo angažovanie sa v Angole, kde presadzovala zákaz používania mín. Nie je žiadnym tajomstvom, že sa princezná dostala do sporu s tamojším ministrom obrany. Zatiaľ čo ona presadzovala nenásilný spôsob riešenia konfliktov a takéto správanie považovala za neakceptovateľné, vtedajší minister si stál za svojim. Okrem iného sa verejne ohradil a povedal vetu, ktorá Diane ublížila azda najviac - a to, že si na tejto téme stavia len svoj imidž. 

Princezná Diana bola mimoriadne citlivým človekom a slová ministra sa jej dotkli. Sama sa totiž nepovažovala za osobu, ktorá by mala potrebu prezentovať sa v médiách. Tvrdé slová, ktoré jej adresoval predstaviteľ Angoly, sa dostali do Anglicka, kde nastal, ako to už pri Diane bývalo, mediálny ošiaľ. Na ten princezná skutočne nemala náladu, a tak sa rozhodla pre krok, ktorý jej zmenil život... 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:09