princezná diana, princ charles, william, princ harry, kráľovská rodinaprofimedia
StoryEditor

Harryho za syna nikdy neprijal. Princ Charles bol z Diany sklamaný, že porodila chlapca

21.04.2021, 02:20
Kráľovská rodina
Po 30-tich rokoch vyplávalo na povrch tajomstvo, ktoré malo navždy ostať zachované. 

Zatiaľ čo prvý potomok princa Charlesa prišiel na svet v obdive, ten druhý sa ovácií od svojho otca nedostal. V čase, keď Diana otehotnela bolo totiž manželstvo budúceho kráľa a blonďavej, nenápadnej, no napriek tomu dobrosrdečnej princeznej nalomený. Podľa viacerých zdrojov sa dokonca mal skloňovať už aj rozvod, no zdalo sa, že dvojica chce vyskúšať každú šancu, ktorá by im pomohla dopomôcť vytvoriť dokonalú idylku rodiny. Tomuto faktu mala pomôcť aj dcéra, po ktorej Charles túžil. Bolo by to totiž ako z časopisu - prvorodený syn, ktorý sa stane kráľom a druhá dcéra, ktorá bude vzorom a zároveň nežnou princeznou. 

O tom, že Charles túži po dievčatku, Diana vedela. Práve preto mu odmietala prezradiť pohlavie bábätka - a to dokonca aj vtedy, keď už stopercentne vedela, že pod srdcom nosí ďalšieho chlapčeka. Toto tajomstvo si uchovala len pre seba a služobníctvo, ktoré jej v tomto prípade bolo mimoriadne oddané. Všetci sa totiž báli Charlesovej reakcie, ale aj trpkých výčitiek. Tie totiž boli na dennom poriadku a touto správou sa mohli ešte o čosi znásobiť.

Keď sa jej narodil princ Harry, Charles ostal znechutený. Do posledného momentu totiž veril, že sa mu podarilo splodiť dievčatko. ,,Syn... a ešte k tomu ryšavý,'' povedal po tom, ako zbadal svoje druhorodené dieťa a odišiel. Princezná bola z tejto reakcie pochopiteľne mimoriadne sklamaná a smutná, no nie prekvapená. Niečo podobné totiž čakala.

O tom, či Charles prejavoval Harrymu náklonnosť počas jeho dospievania, môžeme len špekulovať. Isté však je, že princa správa o tom, že pre svojho otca nebol vytúženým dieťaťom, nenechala chladným...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 08:06