Meghan Markle a princ HarryREUTERS
StoryEditor

Instagramový účet princa Harryho a Meghan Markle prekonal svetový rekord

05.04.2019, 14:47
Kráľovská rodina
Autor:
ČTK
Informovala o tom Guinnessova kniha rekordov.

Profil britského princa Harryho a jeho manželky Meghan na sociálnej sieti instagram pokoril doterajší svetový rekord v rýchlosti, za akú nazbieral milión sledujúcich. Informovala o tom Guinnessova kniha rekordov. Na druhé miesto členovia britskej kráľovskej rodiny odsunuli K-popového speváka a na tretiu pápeža. Vojvoda a vojvodkyňa z Sussexe si zriadili na Instagrame vlastný účet pod menom "sussexroyal" v utorok. Milión ľudí ich začalo sledovať po piatich hodinách a 45 minútach.

Doterajším držiteľom rekordu bol K-popový spevák Kang Daniel, ktorý na dosiahnutie milióna sledujúcich na Instagramu potreboval dvakrát viac času (11 hodín a 36 minút). Pred Juhokorejčanom bol držiteľom rekordu pápež František, ktorému trvalo nazbierať milión sledujúcich 12 hodín.

V stredu večer sa počet ľudí sledujúcich instagramový účet 34-ročného princa Harryho a jeho o tri roky staršej manželky blížil k trom miliónom. Vojvoda s vojvodkyňou pritom sledovali len 23 iných účtov, napríklad niektoré charitatívne organizácie či tie, ktoré patria iným členom kráľovskej rodiny vrátane kráľovnej Alžbety.

Pre vojvodkyňu zo Sussexu, ktorá by mala podľa britských médií na konci apríla alebo začiatkom mája porodiť svoje prvé dieťa, je zriadenie účtu návratom na sociálne siete. Pred svadbou s princom Harrym v máji minulého roka totiž niekdajší americká seriálová herečka zmazala svoj blog aj účet na Instagramu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 18:58