profimedia
StoryEditor

Do dnešného dňa sa nevedia vystáť. Prečo William a Harry o svojej nevlastnej sestre mlčia?

10.01.2022, 21:00
Kráľovská rodina
Celá pozornosť sveta sa v rámci kráľovskej rodiny uplatňuje na dvoch bratov - Williama a Harryho. Málokto však vie, že títo dvaja majú v podstate aj nevlastnú sestru.

Ešte v čase, keď sa dal princ Charles dokopy s princeznou Dianou bolo jeho najbližším jasné, že jeho srdce aj tak patrí Camille. Práve s ňou zažil svoju prvú, skutočnú lásku, ktorá však dvojici nebola dopriata. Charles si síce Camillu chcel zobrať za svoju manželku, no jeho chtíč bol márny - nakoľko sa kráľovskej dvojici nepáčila povesť blonďavej ženy. Tá bola známa ako pomiskuitná a až príliš užívajúca si život. Do koncepcie britskej monarchie tak ani zďaleka nezapadala. 

​Napriek tomu ostal princ v manželstve s Dianou dlhé roky. Z ich vzťahu vzišli dvaja synovia - princ William a neskôr aj princ Harry, no ich prítomnosť nedokázala zachrániť chátrajúci vzťah. Hádky boli na dennom poriadku a keď sa dalo tak nielen Charles, ale aj samotná Diana, utekali do náručia iných. Nevydržala to až samotná kráľovná, ktorá dvojici navrhla rozvod so slovami - takto to už ďalej nejde. 

Keď Diana v roku 1997 zomrela pri nešťastnej autonehode, Charles mal oprávnenú obavu z toho, ako verejnosť bude reagovať na jeho vzťah s Camillou - a nemýlil sa. Isté obdobie boli nielenže označení za nejmenej sympatických ľudí v celej kráľovskej rodine, ale zároveň kvôli ich pôsobeniu stratila monarchia na popularite. Trvalo dlhé roky, kým sa všetko dalo do poriadku. Princ si so svojou láskou povedal áno až v roku 2005. Ani zďaleka však nebolo všetko rozprávkové. 

​Manželstvom získali dvaja princovia dvoch nevlastných súrodencov, brata Thomasa a sestru Lauru. Práve so svojou nevlastnou sestrou však nevedeli výjsť a od prvého momentu mali medzi sebou ťažké spory. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:28