Režisérka filmu V lete ti poviem, ako sa mám, Marta FerencováProfimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Rozhovor s režisérkou filmu V lete ti poviem: Aké bolo natáčanie najnovšieho filmu Evity?

10.02.2022, 14:00
Film - V lete ti poviem...
Už o pár dní sa film V lete ti poviem, ako sa mám, dočká svojej slávnostnej premiéry. Aj preto sme vyspovedali režisérku Martu Ferencovú, ktorá mala film pod palcom.

Počas natáčania vládla pandémia. Ako ovplyvnila výrobu?

Pandémia toto nakrúcanie naozaj sprevádzala, a to hlavne v podobe adrenalínu. Nie je to nič príjemné, keď neviete, či ešte zajtra budete točiť, či sa sem podarí doviezť hercov z Rumunska, keď nelietajú lietadlá, v podstate aj hercov z Čiech sem nebolo ľahké dostať. V tom čase sa nedalo zhromažďovať a v tomto filme je niekoľko hromadných scén, ktoré sme dokonca museli prekladať. A tiež sa v Bratislave, kde sme točili, nekonala žiadna vianočná výzdoba a ani vianočné trhy, tak sme si nakoniec museli postaviť vlastné. Myslím, že to boli hlavne pre producentku ťažké dni a ťažké rozhodnutia.

Tento film nemá jednu – dve hlavné postavy, ale celú partiu kamarátov. Prirástla vám niektorá postava k srdcu? Či už z hľadiska charakteru postavy alebo vďaka konkrétnemu hercovi, ktorý postavu predstavoval..

V podstate je nemožné, aby som si vybrala jednu, a nie preto, že by to nebolo fér. S každou jednou postavou v tomto filme som musela pracovať, vžívať sa do nej, pomáhať jej spolu s hercom ožiť, takže skôr by sa dalo povedať, že mám rada všetky postavy, každú špecifickým spôsobom.

Keďže sa jedná o komédiu, aký máte z nakrúcania najvtipnejší zážitok? Čo môžu diváci od filmu očakávať a prečo by ho mali vidieť?

Asi najradšej spomínam na nakrúcanie scény ohňostroja. Točili sme ju celú noc, v -10 stupňoch a metrovom snehu na Orave. Herci behali hore kopcom v závejoch medzi vybuchujúcimi raketami asi tridsaťkrát, myslela som si, že na druhý deň sa ani nepohnú. A to je pre mňa kúzlo filmárčiny, všetci tí herci tak veľmi verili tomuto filmu, tak veľmi chceli, aby bol dobrý, že v tú noc prekonali všetky svoje limity strachu, fyzickej a psychickej náročnosti, bolo to dojemné. Tá súdržnosť všetkých zložiek, ktoré dokážu pracovať s obrovským nasadením aj v takýchto extrémnych podmienkach, aby sme spolu vytvorili čo najdokonalejší výsledok pre diváka, to je to, čo na svojej práci milujem. :)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/film-v-lete-ti-poviem, menuAlias = film-v-lete-ti-poviem, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 07:08