Kristína vyzvala ľudí, aby sa o seba starali. Instragra/Kristína Tormová
StoryEditor

Kristína Tormová podstúpila nepríjemné vyšetrenie: Splnila tak sľub, ktorý dala umierajúcej kamarátke

15.10.2024, 11:00
Celebrity

Aj keď október je venovaný predovšetkým prevencii proti rakovine prsníka, netreba zabúdať ani na iné ochorenia, ktoré vám môžu skomplikovať život. Svoje o tom vie aj známa herečka, Kristína Tormová (42). Tá hodila strach za hlavu a objednala sa na jedno z najnepríjemnejších vyšetrení. A napokon zahodila aj zábrany a o svoju skúsenosť sa podelila s fanúšikmi.

Je to možno chúlostivá téma a často je to skôr tabu, než bežné hovoriť o kolonoskopickom vyšetrení. Kristína má však v tomto (našťastie) hranice posunuté.

Nepríjemné vyšetrenie

Kolonoskopia rozhodne nepatrí k vyšetreniam, ktoré by boli obzvlášť príjemné. Dnes už však máte možnosť absolvovať ju aj v celkovej anestéze, vďaka čomu je tento zážitok o niečo menej nepríjemný. A práve túto možnosť využila aj samotná herečka: „Tak sa vraví, že po 40 by ju mal absolvovať každý. Je to hadica, ktorá sa pekne povedané zavádza cez konečník do hrubého čreva. Je to spôsob, ako nájsť a zároveň odstrániť polypy v hrubom čreve, zistiť prečo máme tráviace trable a dokáže vo včasnom štádiu odhaliť rakovinu hrubého čreva a konečníka. Neznie to moc sexy, že. A to som ešte nepísala o príprave na kolono, kedy musíte za jeden večer vypiť 4 litre preháňadla..o dôsledkoch neskôr.“ Kristína na svojej sociálnej sieti prezradila, že motiváciou jej nebolo len to, aby sa starala o svoje zdravie, ale sľúbila to aj svojej umierajúcej kamarátke.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. október 2024 11:19