Ďalšia rana od osudu prišla nečakane.Instagram/Michaela Králiková Markovičová
StoryEditor

Bývalá markizáčka čelí ďalšej rane osudu: Rakovina v jej živote opäť úraduje

08.10.2024, 08:00
Celebrity

Bývalá účastníčka šou Masterchef, Michaela Králiková (39) prežila jeden z najhorších mesiacov v živote. Ten sa s ňou veru ani tentokrát nemaznal. Opäť jej uštedril ranu, ktorá naplnila jej život smútkom, beznádejou a strachom.

Miška na svojich sociálnych sieťach zverejnila fotku, na ktorej leží na nemocničnom lôžku s previazaným hrudníkom. Mnohí si preto mysleli, že už má po spomínanej operácií. O to väčším prekvapením boli jej prvé slová, že je to celkom inak.

Prehovorila o posledných týždňoch jej života, ktoré boli sprevádzané strachom a beznádejou: „Stretnutie s realitou. Asi tak by som nazvala posledný mesiac môjho života. Kto ma chvíľku sleduje vie, že máme v rodine zistenú genetickú mutáciu: mamina, babka, teta prekonali (alebo neprekonali), rakovinu prsníka a ďalší príbuzní aj iné typy. Dlhodobo chodím na onkológiu, genetiku, kontroly. Tento rok som sa preto rozhodla ísť na preventívnu mastektómiu, surovo povedané - vezmú vám prsné žľazy, bradavky a v ideálnom prípade hneď urobia rekonštrukciu implantátmi, aby eliminovali (resp. znížili vysoké riziko rakoviny). Operáciu som mala mať pred 2 týždňami. Musela som ju zrušiť. Pri predoperačných vyšetreniach mi našli podozrivý nález. Nebol cítiť hmatom, nedal sa nájsť samovyšetrením. Sono ani mamografia ho nezachytili, až MR. Konzultovala som s veľa lekármi, a každý tvrdil, že podľa snímok MR je to vysoko suspektne zhubný = rakovina.“ Michaela podstúpila biopsiu, no týždne počas ktorých čakala na jej výsledky boli plné obáv: „Dva týždne plaču, strachu, výčitiek, hnevu, lúčenia sa. Topánky, ktoré som chcela kúpiť som už nechcela, lebo som si povedala, že ich už nevynosím. Čierne myšlienky, čierno, tma, nepamätám si, ako prešli všetky tie dni. Dopichaná od ihiel všade, obviazaná, bezmocná.“ Takto opisuje svoje posledné týždne.

Našťastie, výsledok vyšetrenia hovorí, že nejde o karcinóm: „Dnes som dostala výsledok - nie je to karcinóm. Zázrak. Je tam ale výrazná bunková atypia, ktorá sa môže hocikedy zvrtnúť, mastektómia je na mieste čím skôr a potom sa uvidí.“ Miške držíme palce a prajeme skoré zotavenie. A dámy, nezabúdajte na seba a na preventívne prehliadky. Október je mesiac povedomia o rakovine prsníka. Urobte preto pre seba to najlepšie a objednajte sa k svojmu lekárovi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. október 2024 13:04