Módny návrhár Boris Hanečka.Profimedia
StoryEditor

Návhár Boris Hanečka: Poviem vám, prečo chodím dogabaný!

27.09.2024, 13:00
Celebrity

Roky oblieka ženy, no málokto tuší, že i mužov. Uvedomuje si svoj úspech, no veľmi dobre si pamätá aj na svoje zlyhania a pády. Poučil sa a ide ďalej. Boris Hanečka (41) pochlebovačným rečiam už dávno neverí. Ak by mal chuť opäť lietať v oblakoch, mama mu nezabudne pripomenúť, aby nespyšnel. A hoci módny návrhár študoval keramiku, na hrnčiarskom kruhu točiť nevie. Ešte oveľa viac prezradil v rozhovore.

Čo si ako prvé všímaš na ženách?

 

Odmalička som bol extrémne vizuálny typ. Keď ma otec držal za ruku a išli sme po meste, vždy som strašne čumel. Na čokoľvek, od architektúry až po ľudí. A čumím dodnes. Všímam si detaily. To ma napĺňa a posúva ďalej. Ale aby som sa vrátil k otázke, na ženách si, samozrejme, všímam, čo majú na sebe. Ale nikoho nezastavujem s tým, že som módna polícia. (smiech)

Ako sa ti páčia slovenské ulice, pokiaľ sa na nich pozeráš z pohľadu obliekania sa Sloveniek? Je sa na čo pozerať?

 

Všímam si ich, hodnotím, ale neodsudzujem. Pozerám, ktoré kombinácie sa mi páčia a ktoré nie. Keď je žena krásne oblečená, poviem si: Waw, skvelé, že mala na to čas, talent i prostriedky.

Myslíš finančné? Znamená to, že krásne sa obliecť musí stáť veľa peňazí?

 

Nie, pokojne to môžu byť kúsky aj zo sekáču. Mnohé ženy totiž majú peniaze, ale nemajú vkus. Vidno, ktoré sa trápia a ktoré sa stylujú s ľahkosťou a jednotlivé kúsky vedia nosiť. Prostriedky teda nemám na mysli len finančné, ale aj šmrnc, talent a fluidum, ktoré hrajú pri odievaní veľkú úlohu.

Keď ťa cudzia dáma zaujme, prihovoríš sa jej a pochváliš ju?

 

To veru nie. Mám v sebe ustráchanosť. Kým v Londýne či v Miláne je to bežné, u nás nie. Ľudia sa na teba zvláštne pozerajú, už len keď sa opýtaš, koľko je hodín, nieto vyjadriť im pochvalu. Raz som si dokonca jednu ženu fotil, tak ma zaujala.

Sú veľké rozdiely v tom, ako sa obliekajú Slovenky a Češky?

 

Absolútne. Prednedávnom som čítal prieskum o tom, že ženy v Čechách majú šaty a zdobenie sa do spoločnosti na 10. mieste v rebríčku priorít, zatiaľ čo Slovenky na treťom. To mi potvrdzujú aj českí módni návrhári.

A čo rozdiely medzi Bratislavou a zvyškom Slovenska?

 

Aj tie sú. Vďaka svojej práci som mal možnosť chvíľku žiť v Banskej Bystrici i v Košiciach. Bratislavčanky vedia byť štýlové, ale aj otrokyne štýlu, čo vedie až k nude. Často nič nepokazia, ale ani nezaujmú. Sú málo odvážne. Samozrejme, česť výnimkám. Východniarky majú obyčajne vo svojich šatníkoch zo všetkého niečo a rady kombinujú. Nehovorím, že vždy správne, ale nechýba im odvaha.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. september 2024 13:03