Milan Ondrík si vo filme Ema a Smrtihlav zahrá jednu z hlavných postáv.IG/ Milan Ondrik
StoryEditor

Drsné slová Milana Ondríka: My sme národ, ktorý vie vraždiť!

20.09.2024, 13:00
Celebrity

Za poslednú dobu sa mu perfektne darí a vyzerá to tak, že ani náhodou neprestáva. Práve naopak. Pokračuje ešte oveľa ďalej. Hovoríme o talentovanom slovenskom hercovi, Milanovi Ondríkovi (44). Len nedávno bola v kinách premiéra filmu Miki, v ktorej si zahral legendárnu hlavnú postavu. Pomaly na plátna mieri ďalšie veľké dielo, tento krát pôjde o náročnú vojnovú drámu. Prečo si Milan vybral práve takúto úlohu a aký má názor na náš národ? Servítku pred ústa si rozhodne nedáva.

Milan Ondrík je šikovný slovenský herec, pôvodom z Oravy. Dlhodobo pôsobí v Divadle Andreja Bagara v Nitre, hral v Slovenskom národnom divadle a v mnohých slovenských seriáloch. O tom, že herec je neuveriteľne talentovaný nemôžeme pochybovať. Diváci si ho zamilovali najmä kvôli profesionalite, charizme, uveriteľnosti a samozrejme, kvôli jeho šarmu.

Túto postavu vzal okamžite

O umelcovi je všeobecne známe, že neprikývne na akúkoľvek úlohu. Za dlhé roky jeho pôsobenia sa mu podarilo vybudovať si dôstojné meno a preto si môže dovoliť vyberať. Po Mikim ani náhodou nepoľavil. V kinách si čoskoro budeme môcť pozrieť film Ema a smrtihlav, v ktorom si hnedovlasý herec zahrá mladého gardistu. Snímka otvorene zachytáva konflikt medzi Slovákmi a rôznymi menšinami. Hovorí taktiež o minulosti, ktorá až mrazivo pripomína súčasnosť. Okrem politickej sféry však zachytá aj tú ľudskú. Úprimne a zraniteľne zobrazuje príbeh človeka, ktorý sa napriek ťažkému okolitému svetu bláznivo zamiluje. Čo Milana práve na takomto scenári ohúrilo?

„Táto postava mi bola hneď blízka, pretože ma zaujala v tom, že to bol relatívne mladý človek-gardista, ktorý pracoval pod Hlinkovou gardou a bol odvelený na Dolniaky, do iného prostredia, kde sa stretáva s rôznymi národnosťami. Bolo mi to niečím hrozne sympatické. Lebo tento človek je veľmi jednoduchý, veľmi empatický a paradoxne rozháda sa s jeho nadriadeným a zahľadí do ženy, Maďarky. Ten ľudský rozmer ma zaujal, že tá politika ide v úzadí,“ povedal herec s radosťou.

Takto by sme sa nemali správať

V súčasnej dobe prežívame mnoho politických či spoločenských zmien. Situáciu okolo nás si uvedomujeme všetci a niektorí o nej hovoria doslova bez servítky. Milan má pocit, že Slováci v sebe skrývajú veľké množstvo zla. Je presvedčený o tom, že druhých ľudí sme schopní nenávidieť.

„V prvom rade som to zobral preto, že som si myslel, že urobím memento, ako by sme sa nemali správať. Že nenávidíme svojich susedov za inú vieru, inú národnosť, iné vierovyznanie... Hovorím si, že to sa nesmie zopakovať, len bohužiaľ, náš film prišiel neskoro,“ povedal sklamaný Ondrík.

My vieme vraždiť!

Uznávaný herec neskrýva ani svoje obavy a veľké znechutenie. S mentalitou nášho národa nie je spokojný a často krát sa obáva toho najhoršieho.

,,My tú dobu zažívame, zas a znovu a viem si predstaviť, že keby prišiel vojnový stav a urobíme krôčik, tak som si istý, že my sme taký národ, že vieme vraždiť nielen svojich susedov, ale aj svojich rodičov, aj svoje deti!“ povedal herec s tým, že pracovať však musíme začať každý sám na sebe. On sa tohto pravidla drží a za každých okolností sa snaží, aby bol čo najlepším človekom„Skôr myslím na to, že ako sa mám správať v tomto období ja – Milan Ondrík, aby sa moje vnúčatá nehanbili za svojho dedka!“

Všetko nasvedčuje tomu, že Milan má vo svojich názoroch absolútne jasno. Ľudí sa snaží očividne motivovať k tomu, aby boli zodpovednejší, úprimnejší a najmä, ľudskejší. Veríme, že aj pomocou skvelých kinematografických snímok sa mu to, čo i len čiastočne, podarí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. september 2024 13:02