Habera je vášnivý športovec.Instagram/Pavol Habera
StoryEditor

Malo to byť úplne inak: Haberu k spevu doviedla úplná náhoda!

31.08.2024, 10:00
Celebrity

Pavol Habera (62) patrí k popredným slovenským spevákom, ktorý je na hudobnej scéne už niekoľko desaťročí. No k spevu ho priviedla úplná náhoda. Na začiatku mal totiž úplne iné ambície. Alebo náhody neexistujú?

Za jeho úspešnou kariérou je nielen množstvo driny, ale aj obrovská dávka talentu, ktorým spevák rozhodne disponuje.

Malo to byť inak?

Paľo Habera má vyštudovanú Ekonomickú univerzitu v Bratislave, no pred kariérou v tejto oblasti dal prednosť hudbe. Hoci na začiatku mal úplne iné ambície a predstavy o tom, čo bude robiť. Dalo by sa povedať, že k spevu sa dostal len vďaka náhode: „Vždy som chcel byť bubeníkom, ale keď som prišiel na konkurz do školskej kapely, tak tam nemal kto spievať – tak som sa odvážil ja a už mi to nejak zostalo. Nikdy nevieš, aký a ktorý krok rozhodne o tvojom životnom osude.“ Takto znel popis k fotografii, ktorú spevák zverejnil na svojej sociálnej sieti. Fotka okamžite zaujala pozornosť, pretože legendárne Haberove kraťasy vystriedala kožená vesta, ktorá odhalila spevákovu hruď.

Stále úspešný

Haberové piesne si spievajú fanúšikovia naprieč všetkými generáciami. Spevák je už od roku 1988 lídrom martinskej kapely Team, s ktorou pravidelne koncertujú. Na atmosfére a energii, ktorá z nich vyžaruje sa nepodpísali ani pribúdajúce roky. Práve naopak.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 02:52