Zosnulý Karel HeřmánekProfimedia
StoryEditor

Smrť Karla Heřmánka: „Ak by som o samovražde uvažoval, tak by som radšej zvolil pištoľ ako zoskok z mosta.“

26.08.2024, 13:11
Celebrity

Česko i Slovensko v nedeľu zasiahla smutná infomácia. Mnohí ostali doslova v šoku,ako k takejto tragédii mohlo prísť. Správa o tom, že národom milovaný herec Karel Heřmánek (†76) spáchal v sobotu samovraždu, sa verejnoti len ťažko verilo. Šokujúce sú aj fakty, ako k tragédii došlo!

Informácie o smrti skvelého herca Karla Heřmánka, sa začali na sociálnych sieťach objavovať už v noci na nedeľu. Priateľom túto informáciu potvrdil herec a jeho blízky kamarát Jiří Krampol (86), ku ktorému sa smutná správa dostala od kolegov. Ráno bolo, bohužiaľ, jasno!

„Vychádzali sme na jednu zo strelníc v Stredočeskom kraji, kde jeden z návštevníkov otočil zbraň proti sebe. Aj napriek všetkej snahe sa ho nepodarilo zachrániť,“ povedala Blesku v nedeľu ráno policajná hovorkyňa Barbora Schneeweissová. „Na strelnici neďaleko Příbram sme boli v sobotu privolaní k vážne poranenému mužovi. Aj napriek prebiehajúcej resuscitácii a všetkej starostlivosti záchranárov svojmu zraneniu na mieste podľahol,“ okomentoval tragickú udalosť hovorca stredočeských záchranárov Marek Hylebrant.

Slávnemu hercovi mali okamžite privolať pomoc ďalší návštevníci strelnice a spolu so záchranármi sa snažili o jeho resuscitáciu takmer hodinu. A to aj napriek tomu, že na prvý pohľad boli Hermánkove zranenia hlavy devastujúce, a teda nezlučiteľné so životom. Meno obete ale podľa zákonov žiadna z inštitúcií povedať nemohla, iba toľko, že „...šlo o muža, ročník narodenia 1947“.

Potvrdila to rodina

Hercovu smrť nakoniec potvrdila jeho rodina: „Včera v popoludňajších hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, otecko a dedko Karel Heřmánek. Bolesť, ktorá nás zasiahla, je nesmierna. Ďakujeme za všetky prejavy sústrasti a prosíme o rešpektovanie súkromia. Harmančekovi,“ napísali na facebook vdova Hana (61), bývalá televízna hlásateľka, a synovia Karol jr. s Jozefom.

Zaplatil si to

Harmanček prišiel v sobotu na strelnicu, kde v polovici 70. rokov režisér František Filip (†90) nakrúcal slávny seriál Chalupári. Podľa medializovaných informácií si v zážitkovej agentúre zaplatil kurz streľby, ktorý prebehol práve na tejto strelnici! "Bol v dobrej nálade, vtipkoval, naopak jednoducho bol dobre naladený, vôbec na ňom nebola ani najmenšia známka toho, že má úmysel niečo také urobiť," povedala Blesku stále šokovaná konateľka tejto strelnice Bohdana Lukešová. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 21:37