Zosnulý Karel HeřmánekProfimedia
StoryEditor

Smrť Karla Heřmánka: „Ak by som o samovražde uvažoval, tak by som radšej zvolil pištoľ ako zoskok z mosta.“

26.08.2024, 13:11
Celebrity

Česko i Slovensko v nedeľu zasiahla smutná infomácia. Mnohí ostali doslova v šoku,ako k takejto tragédii mohlo prísť. Správa o tom, že národom milovaný herec Karel Heřmánek (†76) spáchal v sobotu samovraždu, sa verejnoti len ťažko verilo. Šokujúce sú aj fakty, ako k tragédii došlo!

Kedysi sa vydával za pacifistu s odporom k zbraniam

Plánoval to? V roku 2012 tomu nič nenasvedčovalo... Vtedy Karel Harmanček v súvislosti s dejom seriálu Gympl s (r)učením obmedzeným, v ktorom z pištole strieľala Libuška Šafránková (†68), dostal otázku na vzťah k zbraniam. „Som pacifista aj v reálnom živote, nemám rád strelné zbrane. Pištoľ jedine na samovraždu,“ povedal vtedy pre časopis Sedmička. A keď sa ho reportérka ďalej pýtala, dokonca rozvinul aj náhľad na dobrovoľný odchod zo života. „Ak by som o samovražde uvažoval, tak by som radšej zvolil pištoľ ako skok z mosta. Ale je to iba akademická debata. Tieto úvahy nemám.“ V sobotu 24. augusta popoludní už ich bohužiaľ mal a dosť možno sa na ich realizáciu nachystal pri niekoľkých iných zážitkových streľbách...

Problémy s kĺbmi, ochrnutá tvár

Herec bojoval so zdravotnými problémami. Operovali mu pred rokmi bedrový kĺb aj chrbticu. Istý čas chodil s pomocou palice. Od mája sa navyše stretával so zápalom trojklaného nervu na tvári, ktorý môže spôsobiť čiastočné či kompletné ochrnutie polovice tváre. Iste nepríjemné, boľavé, ale zrejme nič, čo by malo človeka doviesť k samovražde.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 18:12