Herečka Kristína Sisková.evita
StoryEditor

Herečka Kristína Sisková: Vekom sa človek učí minimalizovať svoje očakávania

13.08.2024, 15:00
Celebrity

Zo všetkého najviac ju inšpirujú šikovné a autentické ženy, pri ktorých nešetrí uznaním. A ona rozhodne patrí medzi ne. Úspešná herečka Kristína Sisková (25) síce nevyštudovala herectvo, napriek tomu si svoj sen o ňom splnila. Neúspech vníma ako ďalšiu dôležitú skúsenosť a ak niečomu verí, ide za tým. Lipne na spokojnom osobnom živote a vždy je ochotná zabojovať za lásku.

Po kom ste viac? Aké vlastnosti či pohľad na život ste po rodičoch zdedili?

Vizuálne sa viac podobám na tatina, dokonca máme podobné chute. Povahovo som ich dokonalým mixom, mám však mamino životné nastavenie, rovnaké vyjadrovanie či gestikuláciu.

Aké je to, keď vidia dcéru v televízii?

Sú veľmi hrdí, každý iným spôsobom. A každý to aj inak smerom ku mne prejavuje. Obaja sú však radi, že aj ich energia, obeta a všetko, čo do mňa vložili, sa vyplatili.

Kritická k sebe ste, v čom si, naopak, maximálne veríte?

Verím si určite v práci s deťmi. V tom som vždy bola dobrá a mala som taký prirodzený dar, čo bude asi aj tým, že mám dvoch maličkých súrodencov, o ktorých som sa vedela od bábätka postarať, tráviť s nimi čas, ako keby to boli moje deti. Musím však povedať, že sú už aj chvíle, keď si verím pred kamerou.

Zvyknete možno tak žensky o sebe pochybovať?

Jasné, to je presne to, o čom som hovorila. Dokážem o sebe pochybovať a veľmi to u mňa závisí aj od toho, v akej fáze cyklu som. To je téma, ktorú rada otváram, mal by sa brať na to ohľad, pretože sú fázy, keď sa ženy, ale ani ja, necítia dobre vo svojom tele.

Keď nemám peknú pleť, cítim sa naliata vodou, a to sú tiež veci, ktoré ovplyvňujú sebavedomie pred kamerou. Zároveň sa s tým učím pracovať, proste je to súčasť nášho života. Ja viem, že sa nemôžem na týždeň vypnúť úplne z práce. Zároveň to, ako sa cítim, závisí aj od toho, koľko spím, či sa dobre stravujem, či mám pravidelný pohyb, koľko mám stresu v živote.

Pochybnosti do nás paradoxne nezasievajú muži, ale robíme si to my ženy. Ešte stále viac súťažíme, ako sa podporujeme?

Pochybnosti v prvom rade pochádzajú z nášho vnútra a nevyliečených tráum či komplexov z detstva. Veľakrát sme možno aj trochu paranoidní v tom, ako k nám pristupujú iní ľudia, a možno sa nám zdá, že nás nejakým spôsobom posudzujú. Ale áno, určite sa to deje medzi ženami stále, že sa navzájom posudzujeme.

Nebudem sa tváriť ako svätica, sem-tam sa to stane aj mne, ale už sa s tým snažím pracovať a sama v sebe analyzujem, prečo som to urobila. A čo sa týka súťaženia a podporovania, som obklopená ženami, s ktorými nesúťažím, s ktorými sa podporujem, a to je podľa mňa dôležité. Jedna vec sú ľudia vonku, s ktorými občas prídeme do styku a vieme sa proti tomu obrniť, druhá vec je to, akými ženami sa vedome obklopujeme.

Súťaživosť a závisť sú jedna vec. Tou druhou je, ak úspech iného vnímame ako hnací motor posúvať sa vpred. Čo alebo kto inšpiruje v živote vás?

Ženy! Napríklad na sociálnych sieťach sledujem veľa žien z úplne rôznych odvetví. Či už sú to podnikateľky, političky, matky, športovkyne, herečky, umelkyne. Široká škála žien rôznych vekových kategórií, ktoré robia niečo s nadšením, energiou a autenticky. Rovnako to zažívam pri mamine či mojich babkách, keď vidím ich múdro v čomkoľvek, čo robia.

Medzi herečkami ste skôr v tej skupine mladších. Ako mladú generáciu hercov vnímajú skúsené kolegyne?

Vnímam ich ako učiteľky, hovorím čisto o skúsenosti pred kamerou. Verím tomu, že skúsenosť z divadla bude ešte zásadnejšia. Fascinujúce bolo pre mňa pracovať s Klárou Issovou. Vidieť, ako chodila pripravená na pľac, že bola vždy koncentrovaná, ako perfektne ovládala texty napriek tomu, že boli pre ňu v cudzom jazyku. Inšpiratívne u starších kolegýň je bez pochýb aj to, ako dokázali popri kariére vychovať deti, byť manželkami, starať sa o domácnosť.

To je pre mňa absolútne fascinujúce rovnako, ako si popri tom všetkom dokázali udržať v biznise miesto tak, aby sa na ne takpovediac nezabudlo. Verím, že rovnako sme my, mladí herci, v niečom inšpiráciou pre ne.

Kedy rada a dobrovoľne vystupujete z komfortnej zóny?

Rozhodne pri hereckej práci, keď je to aj nutné. Ak sa totiž chce človek posúvať v tomto odvetví, musí proste čeliť aj rôznym iným hereckým polohám, v ktorých sa predtým nevidel, neobjavil alebo ich neskúsil. Vždy sa veľmi teším na novú hereckú výzvu a som rada, že zatiaľ ma príliš neškatuľkujú a mám možnosť hrať rôznorodé postavy. V osobnom živote bez pochýb najradšej vystupujem z komfortnej zóny pri adrenalínových zážitkoch, o ktoré po boku Patrika nie je núdza.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. september 2024 02:55