Marek Fašiang má podnikateˇľského ducha.
StoryEditor

Herec Marek Fašiang hľadá pracovnú silu. Takýto plat ponúka zamestnancom

06.08.2024, 05:46
Celebrity

Marek Fašiang (39) je nie len známy herec a umelec, ale aj biznismen. Kedysi aj v Rakúsku, dnes najmä na Slovensku sa venuje gastre a má sieť kaviarní. Zdá sa, že aktuálne má problém nájsť do tímu nového člena.

Dalo by sa povedať, že Fašiang začal s podnikaním skôr ako sa stal hviezda televíznych obrazoviek. Diváčky si ho zamilovali najmä v seriáli Oteckovia. Prvé peniaze zarobil, keď prepožičal hlas Harrymu Potterovi v rovnomennom filme.

Od detstva sa venoval dabingu, no potom vyštudoval právo. Na vysokej škole, ako dvadsaťročný, začal aj podnikať v kaviarenskom biznise. Na Slovensku ich má približne desať, jednu mal aj v Rakúsku, tú však pred rokmi zavrel a ako povedal, bral to ako osobné zlyhanie. 

Chce zamestnávať

Už pred rokmi mal herec ten istý problém ako dnes. Nájsť personál do svojich prevádzok. Sťažoval sa na to už dávno. Aktuálne hľadá herec človeka na pozíciu vedúci zmeny v kaviarni a kuchára ľahkých jedál. Obe pozície ponúka v Nitre. Podľa inzerátu si vedúci zmeny pride na tisíc sto eur a kuchár o niečo viac. Ponúka tisíc štyristo eur. Eseročka, pod ktorú kaviarne spadajú dosiahla podľa oficiálne dostupných zdrojov minulý rok slušný zisk. Prevýšila pol milióna eur.

Fašiang figuruje vo viacerých firmách a je zbehlý naozaj v rôznych oblastiach podnikania. Umelec, ktorý sa pred časom rozišiel s partnerkou Olíviou Bizíkovou je zatiaľ oficiálne slobodný. Na sociálnych sieťach sa chváli iba prácou, zábavou a časom stráveným s dcérou. Po náročnom rozchode sa vyjadril, že v jeho živote nie je priestor pre novú ženu, ale od vtedy už veľa vody utieklo.

ANKETA
Je podľa vás ponúkaný plat uspokojivý?

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. september 2024 01:33