Radko Urbanyak má vo svojom biznise jasno.Zdroj: Archív/ Mafra
StoryEditor

Radko z Ruže pre nevestu prezradil zlomového okamihy jeho života! V biznise má jasno, u nás by nikdy nepodnikal

03.07.2024, 07:00
Celebrity

Poznáme ho ako romantického, láskyplného zvodcu, ktorý si vie pohotovo získať srdce každej ženy. Radko Urbanyak (34) žiaril v reality show Ruža pre nevestu, odkiaľ ho pozná takmer celé Slovensko. Okrem emočnej sféry sa však rozvíja aj v niekoľkých ďalších. Pred niekoľkými rokmi rozbehol biznis, dnes je z neho úspešný podnikateľ. Úprimne prezradil, ktoré momenty boli v jeho živote prelomové. Netají sa ani tým, že na Slovensku by nikdy podnik neotvoril. A má na to aj adekvátne dôvody!

Radko Urbanyak je slovenský podnikateľ, ktorého poznáme zo známej zamilovanej šou. V Ruži pre nevestu sa snažil nájsť svoju osudovú dámu. Ich vzťah však nakoniec nevydržal, Radko sa preto opäť venuje sebe a svojim záľubám. Je o ňom známe, že miluje podnikanie a v ekonomike sa priam vyžíva. Sám si však prešiel niekoľkými momentmi, ktoré boli pre jeho život určujúce. Nie vždy to mal jednoduché a musel na sebe poriadne tvrdo makať!

Toto bol zlomový okamih!

Po tom, čo mladý Radko doštudoval strednú školu uchádzal sa o štúdium na vysokej. Osud sa však rozhodol inak a nepodarilo sa mu na ňu dostať. Musel teda vymyslieť plán B. Rozhodol sa odísť do zahraničia, kde sa začala jeho vzrušujúca cesta. Tieto nečakané momenty však vníma pozitívne, hovorí, že to boli zlomové okamihy!

Začiatky nikdy nie sú jednoduché. Musel sa naučiť jazyk a prvé mesiace pracoval ako obyčajný barman. Hovorí, že nezarábal veľa a krvopotne robil dlhé hodiny.

Jedno z najťažších období jeho života

Postupom času sa však aj na neho usmialo šťastie. Stal sa jedným z najlepších barmanov Nórska! Uvedomil si, že ľudia v severských krajinách nemajú zlý život  a on by chcel viesť podobný.

,,Ale ani tam nebolo dobre hneď. Na všetkom treba pracovať. Ľudia sú tam veľmi chladní, prvé mesiace to bolo brutálne. Bolo to jedno z najťažších období môjho života,“ povedal úprimne podnikateľ.

Rozbiehanie úspešnej kariéry nie je jednoduché. Radko v podcaste Twin Talk hovorí, že zo začiatku vôbec nevedel, čo má vlastne robiť.

,,Najskôr som zbieral poháre a robil za barom, až neskôr som sa posunul na manažérsku pozíciu. V mojom živote je to o ťažkej robote, ale áno, tiež som bol v správnom mieste na správnom čase,“ zhodnotil svoje skúsenosti.

Gastro je o zážitkoch

Postupom času sa od pohárov, cez manažérske pozície dostal k číslam. Vtedy si uvedomil, že je konečne na správnom mieste. Začal investovať, kupovať  a predávať. Sám otvorene priznáva, že veľké peniaze začal zarábať až po niekoľkých rokoch svojej odhodlanej práce. Na otázku, o čom je podľa neho gastro biznis odpovedal okamžite. Niet pochýb o tom, že má v tom naozaj jasno.

,, Je to o zážitkoch a o dobrom servise pre zákazníka. Chcem mu dať takú ponuku, aby sa chcel vrátiť a chcel tam byť. Záleží to od ľudí, ako to miesto vyzerá a najdôležitejšia vec, záchody!  Ide aj o ceny. Je to vlastne živý organizmus, stále sa tam niečo deje a mení.“

Podnikanie na Slovensku? Nikdy!

A ako to vidí so Slovenskom? Otvorene priznal, že nie veľmi pozitívne. V tejto krajine by úspešný Radko nikdy nepodnikal. Dôvodov má hneď niekoľko.

V prvom rade si myslí, že ľudia sa na tomto mieste necítia bezpečne. Nemajú podľa neho istotu, ktorá je pri takejto profesii kľúčová.

,,Tu je problém nájsť dobrých ľudí, niekoho komu na tom záleží. Ľudia tu v ničom nezotrvajú. Ale podľa mňa je všetko o tom budovať a makať! Ak do toho nedáte robotu a čas, stratíte sa. Všetko je to o ťažkej práci. Ľudia chcú toho robiť strašne veľa a zbytočne. V dnešnej dobe sa musíš sústrediť na jeden koncept a robiť ho kvalitne. “ tvrdí ekonóm.

Ďalej dodal, že na Slovensku má mnoho priateľov, ktorí sa rozhodli pre podobné podnikanie. Má pocit, že nie sú šťastní a nechce si od nich v žiadnom prípade brať príklad.

Aj keď hnedovlasý hrdina svoju vytúženú polovičku zatiaľ nenašiel, v podnikaní má očividne jasno. Niet pochýb o tom, že vďaka jeho cieľavedomosti sa mu podarí do cieľa dotiahnuť všetko, čo si vysníva. Vrátane vzťahov a žien.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. júl 2024 07:02