Marika Gombitová. 
StoryEditor

Marika Gombitová prezradila, kedy po prvýkrát od úrazu vystúpila pred fanúšikov a čo bola jej hlavná motivácia

02.07.2024, 14:00
Celebrity

Marika Gombitová (67) patrí k ikonám slovenskej pop music. Jej piesne poznajú celé generácie a aj napriek nehode, ktorá ju pripútala na invalidný vozík je na hudobnej scéne už viac ako štyridsať rokov. A hoci sa jej meno denne neskloňuje v médiách, diva akou Marika rozhodne je, stále tvorí a spieva.

Marika má neskutočný talent a pre mnohých je jednou z najväčších hviezd. Podľa jej slov je však obyčajná baba, ktorá počas voľných dní robí úplne bežné veci.

s

Marika nepatrí k celebritám, ktoré sa denne delia so svojimi fanúšikmi o to čo práve prežili či urobili. Práve naopak. Zo svojho súkromia táto diva toho veľa neukazuje, no podľa jej slov vyzerajú jej dni tak, ako dni kohokoľvek iného: „Ja som úplne normálna, obyčajná baba, ktorá sa snaží, pokiaľ to ide, prežiť ten svoj deň, každý jeden, aby som sa dobre cítila, urobila pre to maximum.“ Sviatkom pre ňu je, keď môže hrať na klavíri a tvoriť. No skôr, než si zaň sadne, si speváčka musí odcvičiť nielen cviky na udržanie kondície, ale robí aj rôzne dychové cvičenia. Najväčšou odmenou pre ňu je, keď hrá a vidí pri tom svojich štvornohých maznáčikov.

Návrat po nehode

Marika vo svojej sľubne naštartovanej kariére pokračovala aj po nehode, ktorá ju pripútala na invalidný vozík. Aj tým ukázala svoju silu, vytrvalosť, odhodlanie, ale aj lásku k hudbe. Vystúpiť na pódium pred fanúšikov muselo byť pre ňu veľmi náročné. No aj napriek tomu odohrala desiatky koncertov: „Neviem kde a ako sa to stalo, že som nabrala odvahu, že som išla už po úraze, už po pol roku vystúpiť na Bratislavskú lýru na vozíčku. A bolo to pre mňa nesmierne dôležité, pretože tam som pocítila istú nádej, že snáď nie je všetko stratené, že snáď budem môcť ďalej spievať a tvoriť.“ V rozhovore pre Rádio Melody tiež prezradila, že si bola veľmi blízka s už zosnulým Vašom Patejdlom, s ktorým sa radi stretávali v cukrárni kde dokázali hodiny diskutovať o hudbe. Váži si ho najmä pre jeho ochotu vždy pomôcť a urobiť pre ňu všetko o čo ho požiadala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. júl 2024 14:14