Počas korony robil okrem iného aj esbéeskara.tv markíza
StoryEditor

ROZHOVOR Jakub Jablonský: Živil sa ako esbéeskar, počas korony okúsil aj ďalšie netradičné džoby

01.07.2024, 12:38
Celebrity

Keď sme sa rozprávali pred tým, ako prvýkrát vstúpil na parket, zdalo sa, akoby už sama pozvánka do tanečnej šou Let´s Dance bola pre neho víťazstvom. Bol to splnený sen a ďalší si zrejme ani nedovolil snívať. Ako totiž povedal svojej tanečnej partnerke, budú musieť fakt dobre tancovať, lebo jeho popularita im žiadne kolo nevyhrá. Tak to herec Jakub Jablonský (29) s partnerkou Eliškou Lenčešovou (25) aj urobili. Pre týždenník Rytmus života poskytol herec Jablonský otvorený rozhovor.

Nikdy vám nedochádzala trpezlivosť?

Veľakrát som mal chuť tresknúť vecami a odísť niekam inam. Nemám však v povahe rýchlo sa vzdávať. Som skôr typ, ktorý vždy čaká, že veci budú skôr lepšie ako horšie.

Napriek tomu, nebojí sa človek v tejto profesii založiť si rodinu? Veď tam to bez istoty nejde…?

Momentálne si rodinu zakladať neplánujem, ale keď to raz príde, tak som si istý, že ju uživím, lebo pre to urobím všetko tak, ako som to robil, keď som potreboval uživiť samého seba. Nemal som hereckú prácu, tak som si našiel inú. Peniaze nikdy neboli problém, keď ich človek naozaj potrebuje, prídu. Najhoršie je báť sa dopredu​.

Asi máte pravdu. Vám nakoniec vtedy prišla ponuka z mimoriadne populárneho seriálu Dunaj, k vašim službám. Vtedy ste si vydýchli a povedali – tak a je to konečne tu?​

Už som hral v niekoľkých seriáloch a viem, že sa tam o postavách vždy dopredu veľa narozpráva. Ale kým sa to nedeje, človek nikdy nevie, či jeho postava bude naozaj taká veľká, ako mu sľubovali, alebo sa z deja po pár dieloch vytratí.

To znie tak, že v tejto profesii si človek nemôže byť nikdy istý. Nie je to nespravodlivé? Máte vzdelanie, máte talent, ale aj tak nemáte zaručenú prácu?

Ono nie je ani zďaleka iba o talente. Rozhoduje veľmi veľa vecí. Počas školy som napríklad šiel z projektu do projektu, a potom to v jednej chvíli stíchlo. A práve v čase, keď som tej roboty nemal veľa, mi jedna divadelná režisérka povedala. „Vieš, už nie si chlapec, ale ešte nie si muž. Si v takom zvláštnom vákuu. Lebo je veľmi málo vecí, kde tento typ – muža-nemuža treba.“ Skrátka, musel som počkať. A potom prišiel Dunaj, kde sa mi pošťastila práve taká rola, kde na začiatku nebolo treba byť mužom, a postupne v nej starnem.

image

Jakub Jablonský a Eliška Lenčešová. 
 

tv markíza

Inými slovami – sadla vám. Vráti to človeku herecké sebavedomie?

Skôr som cítil radosť. Že už nemusím hovoriť, že idem do roboty. Lebo to všetko predtým bola iba robota, teraz hovorím, idem robiť, čo ma baví, s ľuďmi, s ktorými som rád. A to je podľa mňa, najviac, čo sa dá. Ale človek musí stále zostať pevnými nohami na zemi.

Čiže jedna príležitosť automaticky neotvára ďalšie dvere?

Otvára, ale za tými dverami sú ďalší desiati, ktorí sú pripravení chopiť sa šance. Musím teda v každom projekte zostať a ukázať zo seba to najlepšie a ak to prinesie niečo ďalšie, to je bonus a radosť.

Bonus a radosť bola aj ponuka zo šou Let´s Dance, alebo ste váhali? Mám seriál, čo ak to nebudem stíhať...

Ani sekundu. V momente som povedal áno! V tejto šou som chcel byť vždy, splnil sa mi teda jeden sen. Šestnásť rokov som totiž tancoval vo folklórnom súbore, potom v balete aj muzikáli...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. júl 2024 19:07