Beyonce má vďaka rastlinnej strave oveľa viac energie.Zdroj: Archív/ Mafra
StoryEditor

Zdraví a krásni vďaka vegánstvu? Tieto celebrity majú v stravovaní jasno a vedie prečo

01.07.2024, 07:00
Celebrity

Otázka zdravého životného štýlu a ideálneho stravovania sa do popredia dostáva čoraz častejšie. Denne počujeme o rôznych odporúčaniach, varovaniach či trendoch, na ktoré by sme si pri tvorbe nášho jedálnička mali dávať pozor. Bežným prístupom k výžive sa stalo aj vegánstvo. Ľudí, ktorí vylúčili akékoľvek živočíšne produkty zo svojho taniera, stretávame dnes už pravidelne. O tom, či je takáto strava prospešná alebo naopak škodlivá sa špekuluje už dlho. Tieto známe osobnosti sú však presvedčené, že to je pre nich najlepšia možná cesta. Z niektorých budete prekvapení!

Vegánstvo je spôsob života, ktorého snahou je v čo najväčšej miere vylúčiť všetky krutosti páchané na zvieratách. V praxi ide o odstránenie produktov zo zvierat v rámci stravy - mäso, mliečne výrobky, vajcia a med. Mnoho ľudí sa pre takéto smerovanie rozhodne zo zdravotných či etických dôvodov, niektorí ako dôvod uvádzajú svoju vieru. Príčin môže byť mnoho. K takémuto presvedčeniu sa pridávajú aj tisícky celebrít. Svoje jedálničky si prísne strážia, tvrdia, že stať sa vegánmi bolo najlepšie rozhodnutie!

Billie má v tom jasno, už od dospievania

Mladá talentovaná speváčka nepochybne pobúrila takmer celý svet. V dnešnej dobe je mimoriadne populárna a inšpiruje tisíce nielen dospievajúcich teenagerov.  Vegánkou sa stala už v období dospievania, postupne prešla od vegetariánskej stravy na čisto rastlinnú.

„Stať sa vegánkou nebol pre mňa problém, pretože mäso mi nikdy nechutilo.Keď už raz vidíte, a hlavne poznáte zákonitosti fungovania mäsového priemyslu, je ťažké vrátiť sa späť. Mám veľa priateľov, ktorí jedia mliečne výrobky a mäso. Nikdy nemienim nikomu hovoriť, čo má robiť a jesť. Ja by som nedokázala žiť s pocitom, že viem, čo sa deje vo svete zvierat a na tanieri mám steak. Páči sa mi, že sa o to nijak nepričiňujem,“ odôvodnila svoje rozhodnutie Billie.

Od Miley k Liamovi

Vegánstvo pohltilo aj šarmantného herca, Liama Hemswortha. Pri pohľade na jeho postavu by ste pravdepodobne očakávali, že základom jeho stravy je práve bohatá porcia mäsa. Avšak opak je pravdou! Už niekoľko rokov sa umelec stravuje čisto rastlinne. Takýto typ výživy si skutočne nevie vynachváliť, údajne by nikdy nemenil. Hovorí, že sa cíti úžasne, mentálne aj fyzicky.

Fanúšikovia často špekulovali o tom, že bol pravdepodobne ovplyvnený jeho bývalou priateľkou, Miley Cyrus. Tá je vegánkou už roku 2014. Je teda možné, že svoje presvedčenie preniesla aj na svoju polovičku.

Jared Leto: cez prírodu k vegánstvu

Skupinu 30 Second To Mars pozná pravdepodobne každý. Ich chytľavé hity je jednoduché si zapamätať. Rovnako tak si v mysli uchováte aj hlavného hrdinu kapely. Je výrazný a výnimočný, tak ako aj jeho strava. Svojim fanúšikom často ukazuje, že akýkoľvek voľný čas trávi najradšej v prírode. Hovorí, že sme s ňou najviac prepojení, preto sa aj on rozhodol živočíšne produkty zo svojho života vylúčiť.

Zaujímavosťou je, že tento trend v jeho prípade nie je nijakou novinkou. Vegánom je už viac ako 20 rokov! Tak tomu sa povie skutočné a úprimné presvedčenie!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. júl 2024 07:02