Beyonce má vďaka rastlinnej strave oveľa viac energie.Zdroj: Archív/ Mafra
StoryEditor

Zdraví a krásni vďaka vegánstvu? Tieto celebrity majú v stravovaní jasno a vedie prečo

01.07.2024, 07:00
Celebrity

Otázka zdravého životného štýlu a ideálneho stravovania sa do popredia dostáva čoraz častejšie. Denne počujeme o rôznych odporúčaniach, varovaniach či trendoch, na ktoré by sme si pri tvorbe nášho jedálnička mali dávať pozor. Bežným prístupom k výžive sa stalo aj vegánstvo. Ľudí, ktorí vylúčili akékoľvek živočíšne produkty zo svojho taniera, stretávame dnes už pravidelne. O tom, či je takáto strava prospešná alebo naopak škodlivá sa špekuluje už dlho. Tieto známe osobnosti sú však presvedčené, že to je pre nich najlepšia možná cesta. Z niektorých budete prekvapení!

Hudobná diva takto získava energiu

Beyonce je považovaná za jednu z najtalentovanejších a samozrejme, najkrajších žien sveta. Niet pochýb o tom, že svoju stravu si prísne stráži. Niekoľko rokov dozadu prezradila, ako presne jej jedlo vyzerá. V júli 2019 zverejnila na svojom kanáli YouTube klip s názvom „22 Days Nutrition“. Ten dokumentoval jej stravovací a cvičebný režim. Z videa vysvitlo,  že speváčka a jej tím tanečníkov sa pred koncertmi rozhodli pre výlučne rastlinnú stravu, vďaka čomu majú dlhé hodiny množstvo energie.

Taktiež sa hovorí, že aj v tomto prípade vegánstvo ovplyvnilo aj jej polovičku. Populárny raper Jay Z, je so svojou pôvabnou kráskou takýmto spôsobom prepojený už niekoľko rokov. Vyzerá to tak, že aj v tomto smere si dokonale rozumejú.

ANKETA
Zaujímate sa o vegánske stravovanie?

Ariana miluje zvieratá viac ako ľudí

Ďalším prekvapením hudobného sveta, je mladá speváčka Ariana Grande. Fanúšikov si získala najmä svojím optimizmom, otvorenosťou a energickosťou. Ešte v roku 2013 na sociálnej sieti napísala, že už v detstve sa stravovala organicky, mäso jedávala iba zriedka. Neskôr túto potravinu vylúčila úplne a vyzerá to tak, že absolútne neľutuje.

„Milujem zvieratá viac ako väčšinu ľudí, myslím to vážne. Rovnako pevne verím, že plnohodnotná rastlinná strava môže predĺžiť život človeka a spraviť ho šťastnejším,“ povedala úprimne Ariana.

Rastlinná strava nemusí byť vhodná pre každého. Je skutočne dôležité nad výberom potravín premýšľať, avšak je nevyhnutné voliť cestu, ktorá je určená práve pre naše telo. Celebrity očividne už na svoje smerovanie prišli a nemôžeme spochybniť, že vyzerajú fantasticky! Vegánstvo má teda nespočetné množstvo benefitov. Skúsme sa nimi inšpirovať a zistiť, čo skutočne potrebujeme. Naše telo nám vždy poskytne odpoveď, stačí ho len počúvať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. júl 2024 06:53