Laci Strike, slovenský tanečník a choreograf.Katarína Kincelová
StoryEditor

ROZHOVOR s tanečníkom Lacim Strikeom: „Žena je pre muža hnací motor.“

29.06.2024, 19:00
Celebrity

V občianskom preukaze má napísané meno Ladislav Neuschl, ale všetci ho poznajú pod umeleckým menom LACI STRIKE. Nedávno oslávil neuveriteľnú päťdesiatku, a to bol dobrý dôvod porozprávať sa o živote.

Päťdesiatka... Riešia aj muži tento vek ako medzník v živote?

Ako ktorí. Ja som neriešil ten vek, ale skôr to, ako ho oslávim. Všeobecne nie som veľký fanúšik vlastných osláv. Ak má narodeniny niekto iný, zúčastním sa rád, aj rád nosím darčeky. Ale nerád oslavujem svoje sviatky. Hovorievam, že zo svojej roboty som „vyvenovaný“, a preto by som si rád nechal nejaké významné momenty iba pre najbližších.

To „vyvenovaný“ budete musieť vysvetliť.

Znamená to, že sa celý deň venujem niekomu, že som v neustálom kontakte s ľuďmi. Mám to rád, ale vážim si a užívam chvíle, keď som v úzkom kruhu.

A ako ste nakoniec oslávili narodeniny?

Presne tak, ako som si želal, v komornej atmosfére. S rodinou aj s priateľmi a potom aj s tanečníkmi. Bolo to super. A ten vek? Na chvíľku som sa zamyslel – preboha, už päťdesiatka? A hneď v tom týždni na tréningu som sa začal cítiť strašne frajersky. Lebo som si uvedomil, že hoci mám ten vek, stíham tancovať s mladými. Takže aj päťdesiatku som prijal a teším sa stále zo života.

Ešte chvíľku zostaňme pri oslavách. Určite ste dostali kopu darčekov. Bol medzi nimi nejaký, čo vás prekvapil, rozosmial, dojal?

Bolo ich veľa, ale najviac ma potešili darčeky od mojich synov. Veľmi som sa z nich tešil, pretože ich vytvorili sami. Jeden mi daroval počítačovú hru, ktorú sám naprogramoval, a druhý mi namaľoval obraz. Boli to spoločné darčeky aj pre Aničku, lebo máme narodeniny približne v rovnakom čase. Trochu ma mrzí, že Aničkine narodeniny zostali v tieni mojej päťdesiatky. Vždy oslavujeme spolu, ale tentoraz akoby bol väčší dôraz na môj sviatok. A to ma fakt mrzí. Určite jej to chcem vynahradiť a niečím ju prekvapím.

image

Laci Strike

To by isto potešilo každú ženu, keby na ňu partner takto myslel. Aké prekvapenia si zvyknete chystať?

Nemusí to byť niečo veľké a hodnotné. Úplne postačí, ak je to dobrý nápad načasovaný v správnom momente. To vždy ocení. Napríklad, ak niečo dobré uvarím, zorganizujem rodinný výlet, alebo ak ju o krok predbehnem v nejakej činnosti a ukážem jej tak, že viem, ako sa cíti. To je pre ňu najviac.

S tým rozhodne súhlasím. Je ľahké ísť do obchodu a kúpiť nejakú vec. Ale premýšľať nad zážitkom a nehmotným darom je cennejšie.

Ja si hlavne myslím, že dievčatá a ženy by mali mať muža, ktorý vie zabezpečiť rodinu, to je kľúčové. Je úlohou muža postarať sa o to, aby bolo vytvorené zázemie. Ženy sú hnací motor pre muža, vy z nás viete dostať to najlepšie. Keď muž váha, je nerozhodný, žena ho dokáže správne nasmerovať. Toto má aj moja Anči dokonale zvládnuté.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. jún 2024 19:02