Ashley patrí medzi najvyhľadávanejšie plus size modelky.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Zvýšte si sebavedomie pomocou afirmácií, radí úspešná plus size modelka

27.06.2024, 10:16
Celebrity

Americká plus size modelka, aktivistka a spisovateľka Ashley Graham (36) prezradila, ako sa iba v dvanástich rokoch dostala k modelingu. Porozprávala o tom, aké je to byť XXL modelkou v dospievaní i dospelosti a odovzdala niekoľko rád, ako na sebalásku. Sama si rada dvíha sebavedomie pomocou pozitívnych afirmácií.

Byť plnoštíhlou modelkou nie je v období dospievania nič jednoduché. Graham počas prezradila aj to, že mala vždy pocit, že sa musí snažiť dvakrát toľko ako ostatné dievčatá a to len preto, že je „o trochu väčšia, než ony“.

Jedného dňa som s plačom zavolala mame. Pozerala som sa na seba do zrkadla a cítila som, že už to ďalej nezvládnem robiť. Povedala mi niečo, na čo nikdy nezabudnem: „​Tvoje telo niekomu zmení život. Musíš ísť ďalej“, spomína. „V tom momente som si uvedomila, že svoju hodnotu si musím určiť len ja sama,“ vysvetľuje jedna z najlepšie platených plus size modeliek sveta.

Ostatným ženám radia, aby vyskúšali v súčasnosti veľmi modernú vec – pozitívne afirmácie. Afirmácie sú dnes módnym pojmom, predtým sa o nič príliš nehovorilo. Jedná sa o krátke vety, ktoré slúžia na podporu nášho sebavedomia, rozvoja sebalásky a získanie toho, čo v živote chceme. Sú to vety ako napríklad: „Som odvážna, som múdra, som krásna, som šikovná a šťastná“. Hlavným cieľom afirmácií je, si ich pravidelne denne opakovať a hlavne v tej chvíli úprimne veriť tomu, čo hovoríme, ako by to bol nezvrátiteľný fakt.

image

Ashley patrí medzi najvyhľadávanejšie plus size modelky.

Shutterstock

Ashley Grahamová tiež zdôrazňuje, že ženy si musia uvedomiť, že je úplne normálne, keď sa ich telá postupom času menia. „Je to úplne v poriadku a normálne. V štyridsiatich skrátka nebudete vyzerať rovnako, ako v osemnástich. Musíte byť hrdí na všetko, čo vaše telá dokázali. Moje telo pomohlo zvýšiť sebavedomie mnohým iným plnoštíhlym ženám a to ma veľmi teší. Vždy som chcela, aby sa vo mne iné ženy videli. Aby vedeli, že každé uznanie, ktorého sa mi dostane, je rovnako moje, ako ich. Sebeláska znamená vedieť, kým ste, a mať sa úprimne rád aj so všetkými vašimi nedostatkami,“ dodala modelka.

NA ĎALŠEJ STRANE NÁJDETE AFIRMAČNÉ VETY, KTORÉ ZAČNITE POUŽÍVAŤ

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 16:27