Anna Šišková s dcérou Dorotou Nvotovou.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Slovenské celebrity denne bojujú s psychickými problémami. Tieto mená ste určite nečakali!

19.06.2024, 09:44
Celebrity

V dnešnej dobe začína byť bežné, že takmer každá druhá osoba trpí psychickými problémami. Depresie, úzkosti, panické ataky či závislosti. S neľahkými situáciami denne bojujú tisícky ľudí. Podobné stavy zažíva aj niekoľko známych slovenských osobností. Časté preťaženie či tlak verejnosti jednoznačne k harmónií mysle neprispieva. Toto sú niektorí z nich, ktorí pravidelne zvádzajú so svojou hlavou ťažké boje. Niektoré mená vás pravdepodobne poriadne prekvapia!

Panické ataky v živote Katky Knechtovej

Psychické nátlaky nevyvíja iba herecký svet, ale aj ten hudobný. Jedným z dôkazov je aj talentovaná speváčka Katarína Knechtová (43). Už dávnejšie odhalila, že sa trápi s vážnymi zdravotnými komplikáciami. Dlhšie obdobie, kvôli tomu nevychádzala na pódium a jej fanúšikovia boli nútení čakať na vysvetlenie.

,,Stala sa mi taká vec, že som chytila panický atak. Mala som vyjsť na pódium a zrazu som chytila takú paniku a bála som sa, že toto sa už nikdy v živote nepodarí, že som s hudbou skrátka skončila, lebo to nedokážem. To je niečo v zmysle, že vstúpim na pódium a zo­mriem,“ vysvetlila svoje pocity umelkyňa.

Ďalej dodala, že jediným riešením pre ňu boli a stále sú, lieky. Tvrdí, že inak ako terapiou sa to podľa jej názoru nedá vyriešiť. Ďakuje za to, že dnes už môže spievať. Má pocit, že je na správnej ceste a rieši problémy presne tak, ako si to okolnosti vyžadujú.

Zuzana Čimová prešla od práce k vyhoreniu

Veľkým prekvapením vo svete slovenského šoubiznisu je markizácka moderátorka, Zuzana Čimová (29). Verejnosť šokovala tým, že ešte nemá ani tridsať rokov a v živote si prešla skutočne náročnými obdobiami. Úprimne hovorí o tom, že prekonala vyhorenie.

„Aj mladý človek sa môže prepracovať a vyhorieť. V mojom prípade to vyústilo do stavov úzkosti, a tak som započala hlbšie riešenie svojho duševného zdravia. Cítila som sa zle. Môj výkon vždy musel byť na 200 %, a tak sa tie veci nakumulovali a potom to buchlo. Musela som vyhľadať pomoc,“ povedala v relácii Teleráno. „Zásadný moment bol, keď som sa pochopila. Dôležité je zotrvať v terapiách a je v poriadku, keď človek potrebuje pomoc a otvorene o tom hovorí.“

Moderátorka všetkých vyzýva, aby sa o takýchto problémoch nebáli rozprávať. Z vlastnej skúsenosti vie, že práve možnosť vidieť, že človek v takejto situácii nie je sám vie byť tou najväčšou záchranou. Osobne jej to zmenilo prístup k sebe samej aj k celému jej životu.

ANKETA
Máte skúsenosti s psychickými problémami?

Tieto problémy doviedli Annu Šiškovú k depresii

Ďalšou známou herečkou, ktorej psychický stav nebol vždy ideálny je Anna Šišková (63). Počas svojej kariéry čelila mnohým situáciám, ktoré ju následne priviedli k psychológovi.

Talentovaná blondína odhalila, že mala problémy s chrbticou, nemohla chodiť a dlhé obdobie ležala len na posteli. Po niekoľkých týždňoch začala byť mimoriadne depresívna.

,,Bojovala som s depresiou, aj keď som sa rozišla so svojím prvým mužom, a nato mi zomrela moja matka. Vtedy som mala hlboké úzkosti a musela som navštíviť lekára. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí nimi trpia a majú problém sa s tým priznať alebo to ísť liečiť. Stále sa za to hanbíme, ako keby to bolo niečo, že nás budú brať za bláznov, ale to nie je tak,“ vyjadrila sa otvorene herečka. Problémy nie raz priznala aj jej dcéra, hudobníčka Dorota Nvotová. 

Niet pochýb o tom, že v súčasnej dobe plnej negatívnych podnetov, je bežné vyhľadať pomoc. S psychickými ťažkosťami bojuje veľké množstvo ľudí. Dostať sa na svetlejšiu cestu sa väčšine prípadov podarilo iba vtedy, keď sami pred sebou svoju diagnózu priznali. Začali sa liečiť, vystúpili zo svojej komfortnej zóny a dnes mnohý z nich žijú plnohodnotný a šťastný život. Nebojte sa obrátiť na odborníka a otvoriť dvere svojmu naplnenému a kvalitnému životu.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. september 2024 06:08