Anna Šišková s dcérou Dorotou Nvotovou.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Slovenské celebrity denne bojujú s psychickými problémami. Tieto mená ste určite nečakali!

19.06.2024, 09:44
Celebrity

V dnešnej dobe začína byť bežné, že takmer každá druhá osoba trpí psychickými problémami. Depresie, úzkosti, panické ataky či závislosti. S neľahkými situáciami denne bojujú tisícky ľudí. Podobné stavy zažíva aj niekoľko známych slovenských osobností. Časté preťaženie či tlak verejnosti jednoznačne k harmónií mysle neprispieva. Toto sú niektorí z nich, ktorí pravidelne zvádzajú so svojou hlavou ťažké boje. Niektoré mená vás pravdepodobne poriadne prekvapia!

Umelecké povolanie so sebou prináša mnoho úskalí. Okrem preplnených dní herci, hudobníci či moderátori denne pracujú s ťažkými emóciami, sú neustále vystavení očiam verejnosti a chcú či nechcú, nežijú práve zdravým životným štýlom. Na mnohých sa tieto okolnosti výrazne podpísali.

Podzámska bojovala so závislosťou

Minulý rok v októbri fanúšikov šokovala správa, že obľúbená herečka Elena Podzámska (52) sa lieči na psychiatrii. Otvorene sa k svojej chorobe priznáva. Tvrdí, že keby sama pred sebou neodhalí pravdu, nikdy sa jej nepodarí posunúť ďalej. Elena prezradila, že sa opakovane liečila na manio-depresiu a úzkostnú poruchu, ktorá bola podporenú ťažkou závislosťou od alkoholu.

Podľa médií ju jeden krát z nemocnice aj vyhodili! Údajne nedodržiavala pravidlá a nespolupracovala s doktormi. Lekári na klinike potvrdili, že ak niekto nechce kooperovať, jednoducho ho prepustia. S nikým sa údajne nebabrú a nebudú sa za nijakých okolností doprosovať.

V inej liečebni však Podzamská zotrvala a aktuálne už je v domácom prostredí. Jej verní sledovatelia preto dúfajú, že sa jej v pokojnom nastavení podarí zotrvať už natrvalo.

Fero Joke: Začarovaný kruh úzkostí a depresie

K známemu komikovi sa často vzťahujú očakávania, že bude večne pozitívny. Bez akýchkoľvek problémov, či bolestí. Fero Joke (34) však niekoľko krát potvrdil presný opak. Dlhé roky zápasí s úzkosťami a s depresiami, isté obdobie dokonca svoje ťažké momenty zapíjal alkoholom.

,,Pamätám si obdobie, keď som ráno nevládal vstať z postele a umyť si zuby,“ prezradil muž, ktorý baví celé Slovensko, „Rôzne životné okolnosti prispievajú k tomu, že sa dostávam do začarovaného kruhu úzkosti a depresie. Som veľmi rád, že som nemal problém o tom hovoriť a že mi moji kamaráti pomohli a nasmerovali ma na terapie či do psychiatrickej ambulancie.“

Zabávač otvorene priznáva, že práve humor je jeho cestou, ako si udržať veselú a radostne naladenú hlavu. Nie vždy je to jednoduché, avšak celý život na tom poctivo pracuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. september 2024 23:01