Sara Milliken sa stala Miss Albama.istagram/saramilliken
StoryEditor

Miss Alabama šokuje celý svet. Má 150 kíl, verejnosť sa poriadne búri

10.06.2024, 14:06
Celebrity

Kritéria na post dámy, ktorá bude nosiť korunu krásy sú zväčša mimoriadne prísne. Striktné miery pásu, bokov či súmerné proporcie tváre. Tento krát však svet modelingu urobil výnimku. Alabama si zvolila svoju Miss, ktorá ani zďaleka nijakým presným pravidlám nezodpovedá. Práve naopak, porušuje úplne všetky. Od ideálnych mier má ďaleko, váži 150 kíl. Hneď po tom, čo sa Plus Size modelka, Sara Milliken (23), stala víťazkou súťaže, stala sa rovnako aj terčom okamžitým útokov verejnosti. Ľudia sa búria a tvrdia, že porota takýmto rozhodnutím podporuje obezitu vo svete.

Miss Universe je každoročná súťaž, v ktorej desiatky dievčat bojujú o titul tej najkrajšej z nich. Uchádzačky súťažia v niekoľkých disciplínach, medzi ktoré patrí napríklad promenáda v šatách či v plavkách. Okrem perfektného výzoru by mali disponovať aj inými vlastnosťami. Musia byť inteligentné, vzdelané, komunikatívne a svoj názor by mali vedieť presvedčivo a bez zaváhania obhájiť. Dlhé roky platilo, že dámy, ktoré nespĺňali pravidlo, známe ako 90 – 60 – 90, mohli na účinkovanie v tejto show rovno zabudnúť. Aktuálne sa však zdá, že je koniec zaužívaným tradíciám.

Takto vyzerá vytrvalosť!

Sara Milliken je 23 ročná obyvateľka Alabamy, ktorej sa podarilo zbúrať všetky stereotypy o tom, že krása je skrytá len v štíhlom páse a vo vypracovaných stehnách. Sama sa označuje za,,plus – size“ (väčšia veľkosť) finalistku a prvý krát sa takejto súťaže zúčastnila už v dospievajúcom veku. Vtedy však úspešná nebola, na svoj titul čakala 8 rokov! Tak tomuto sa povie vytrvalosť!

National American Miss, otvorene priznáva, že hodnotí súťažiace na základe mnohých, pomerne netradičných kritérií. Nezohľadňujú iba to aké má žena miery, aký tvar má jej nos alebo aké veľké má boky. Musia mať širokú škálu zručností a vlastností vrátane vhodnej osobnosti, sebavedomia a komunikačných schopností. Body sa udeľujú aj za dobrovoľnícku prácu a akademické úspechy, pričom zdôrazňujú, že „strojčeky na zuby, okuliare, kožné problémy, rôzna výška, hmotnosť či 

vzhľad sú súčasťou jedinečnosti, ktorú chceme oslavovať.“ Podporujú takýmito kritériami všetkých, ktorý by sa kvôli svojim zdanlivým nedokonalostiam mohli cítiť menejcenní.

ANKETA
Súhlasíte s tým, že Miss nemusí byť posudzovaná podľa váhy?

Výzva k láskavosti

Sara priznala, že svoju výhru vôbec nečakala a je za ňu neuveriteľne vďačná. Dodala aj to, že nechce aby sa ďalej internetom šírili nenávistné správy ľudom, ktorí nevyzerajú ideálne. Sama si niekoľkými takýmito urážkami prešla. Dnes už je sebavedomejšia a vie, že najdôležitejšie je, ako sa na seba pozerá ona sama.

„Ja sa z toho možno dokážem rýchlo otrepať, ale pre ostatné obete kyberšikany to nie je vždy také ľahké. Uvedomte si, že niektorých ľudí vaše zlé poznámky navždy poznamenajú a budú na ne myslieť do konca života. Buďme prosím k sebe vzájomne láskavejší,“ odkázala víťazka súťaže National American Miss.

Milliken povedala, že je požehnaná, že žije svoj sen. Teraz bude súťažiť v národnom finále, ktoré sa uskutoční v novembri v Orlande. To, či sa jej podarí obhájiť svoje progresívny názory na ženský vzhľad sa ešte len uvidí.

REAKCIA POROTY SA NA JEDNOM ZHODUJE. ČÍTAJTE ĎALEJ

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 22:37