Zlatica Puškárová už nie je práce neschopná. tv markíza
StoryEditor

Vráti sa na televízne obrazovky? Zlatica priznala pravdu o svojom zdravotnom stave

31.05.2024, 13:49
Celebrity

Mnoho ľudí si bez Televíznych novín svoj večer zrejme nedokáže predstaviť. Vždy čerstvé aktuality, pozitívne aj negatívne správy a taktiež ikonické osobnosti, ktoré sa nám z obrazoviek každý deň prihovárajú. Tvárou spravodajskej relácie boli dlhé roky Zlatica Puškárová (46) a Patrik Švajda (52). Známu blondínu sme však za moderátorským pultom nevideli už dlhšiu dobu. Verejne potvrdila, že sa trápi zdravotnými problémami a po dlhých rokoch si potrebuje oddýchnuť. Posledné dni svojich fanúšikov prekvapila pozitívnou správou. Už nie je PN, ako to bude ďalej s jej kariérou pokračovať?

Televízne noviny sú hlavná spravodajská relácia televízie Markíza, ktorá sa vysiela každý deň o 19tej. Pre väčšinu ľudí tvoria najrelevantnejší každodenný prísun informácii, preto ich sledovanosť počas dlhých rokoch rastie.

Pravdou je, že nie je dôležité iba na aké správy sa v televízii pozeráme, ale aj to, kto tieto udalosti prezentuje. Zlatica Puškárová je slovenská novinárka, okrem moderovania novín sa v minulosti venovala aj vedeniu relácie Na telo. Aktuálne je manželkou svojho kolegu, Patrika Švajdu.

Po 25 rokoch prišla zmena

Zlatica ešte minulý rok v novembri informovala o tom, že bude pravdepodobne potrebovať dlhší oddych. Prechladnutie sa preklopilo do nepríjemného dráždivého kašľa, ktorý neprestával. Práve naopak, neustále sa zhoršoval. Moderátorka spresnila, že suchý kašeľ jej znemožňuje vystupovanie pred kamerami.  Rozhodla sa preto venovať výhradne svojmu zdraviu a rodine, aktuálne už je 7 mesiacov mimo vysielania. Vzhľadom na jej intenzívnu liečbu, svojím fanúšikom sa prihovára iba občasne. Nedávno na svojom instagrame uverejnila bližšie vysvetlenie, prečo na pol roka uprednostnila iné životné priority.

‚,Pol roka nie som v redakcii. Ešte v novembri som sa rozhodla kvôli zdravotným komplikáciám úplne odstrihnúť od vzťahov aj každodenných spravodajských situácii. Po 25 rokoch intenzívnej televíznej práce som sa sústredila na seba a moju rodinu," napísala Zlatica úprimne.

Toto moderovanie šokovalo verejnosť

Jej sledovatelia žili teda dlhú dobu v presvedčení, že moderátorka na tom zdravotne nie je najlepšie. Prirodzene jej dopriali zaslúžený oddych a rešpektovali jej rozhodnutia. V poslednom čase však všetkých šokovala. Internetom začali kolovať informácie o tom, že moderovala jednu konferenciu a pôsobila úplne fit! Neunikla ani podpichujúcim otázkam o tom, prečo teda nemoderuje Televízne noviny? Veď vyzerá úplne v poriadku, prečo sa rozhodla dať prednosť iným príležitostiam?

Blondína na tieto otázky reagovala absolútne pokojne. K situácii sa verejne vyjadrila a všetkých tak vyviedla z omylu.

,,Už som dávnejšie fit. Táto diskusia bolo vlastne moderovanie aj pre Markízu. Ale ešte ten celý balík informácií o mne, nie je teraz dobre načasovaný. Potom vám to priblížim, ale teraz ešte nie. Musí sa to celé nejakým spôsobom upokojiť. Moderovala som diskusiu, ktorá sa vysiela aj pre web Markízy, bola to jedna konferencia - k téme zdravotníctvo. Už sa cítim OK. Prešla som si všeličím,“ napísala Zlatica.

Koniec polročnej PN

Po objasnení svojho jednorazového moderovania objasnila aj to, ako to s ňou vyzerá na najbližšie obdobie. Opäť ponúkla detailné vysvetlenie a pre všetkých dodala, že tomuto neutíchajúcemu záujmu rozumie. Chápe aj fakt, že keď ju ľudia uvideli moderovať inú reláciu ako tú tradičnú, spravodajskú boli zmätení: ,,Predovšetkým už nie som PN. Ďakujem lekárom za starostlivosť, do bodky sa naplnili ich predpovede, že respiračné komplikácie môžu trvať aj pol roka. Úprimne som to odmietala prijať a ako ma mnohí poznáte, chcela som sa vrátiť do práce čo najskôr. Musela som ale skloniť

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:11