Karel Gott nás opustil v októbri 2019.Archiv MAFRA
StoryEditor

Tieto známe osobnosti bojovali s onkologickými ochoreniami. Kto boj prehral?

10.05.2024, 13:07
Celebrity

Len samotné vyslovenie tohto ochorenia v nás vyvoláva zimomriavky a strach. Je to tvrdý súper, ktorý sa vkráda do našich životov nenápadne, bez ohľadu na vek, pohlavie, či spoločenské postavenie. Na druhej strane, odhaľuje príbehy, ktoré ukazujú neuveriteľnú silu ľudského ducha a chuti bojovať.

Oľga Feldeková 

Život obľúbenej slovenskej televíznej glosátorky Oľgy Feldekovej sa v roku 2018 dramaticky zmenil, keď jej lekári diagnostikovali rakovinu prsníka. Feldeková sa však postavila chorobe s neuveriteľnou odvahou a odhodlaním podstúpila nielen operáciu, ale aj náročnú chemoterapiu. Napriek ťažkým chvíľam si však zachovala svoj charakteristický zmysel pre humor a optimistický postoj, čo dokazovala nielen zotrvaním v relácii Sedem s.r.o. ale aj svojimi vyjadreniami: "Mojou chorobou sa viac zaoberali moji blízki ako ja. Jedna hrčka ma nevyviedla z rovnováhy," povedala Oľga v rozhovore pre Nový Čas. Po niekoľkých rokoch relatívneho pokoja však manželku známeho spisovateľa Ľubomíra Feldeka, zasiahli znepokojujúce správy. Lekárske testy ukázali, že jej boj s rakovinou nie je predsa len na konci. Táto nová výzva opäť zasiahla ju aj jej rodinu, ktorá jej počas celého jej boja poskytovala neochvejnú podporu.

image

Oľga Feldeková

Archiv Bauer Media SK

Viktor Horján 

Divadelný a muzikálový herec Viktor Horján, patrí bezpochyby k výrazným osobnostiam umeleckého sveta a nič pre neho nie je tabu. Inak to nebolo ani v prípade jeho boja s rakovinou, o ktorom neváhal viac než otvorene prehovoriť. Jeho príbeh sa začal v čase, keď sa on sám zapojil do projektu na podporu boja proti rakovine nafotením charitatívneho kalendára aktov. Len šesť mesiacov po tom však čelil Viktor vlastnému boju, keď mu po silnom zápale diagnostikovali lekári rakovinu prostaty. Nasledovala intenzívna liečba, ktorá zahŕňala chemoterapiu v tabletkovej forme, herec sa však obrátil aj k alternatívnym metódam. "Našiel som informácie o plode menom graviola, ktorý má údajne až 10 000- krát silnejší účinok ako chemoterapia a zameriava sa len na poškodené bunky, zanechávajúc zdravé nedotknuté," podelil sa o svoje zistenia. Dnes sa energický herec teší dobrému zdraviu, účinkuje v divadle GuNaGu a venuje sa cvičeniu, ktoré sa pre neho stalo obrovskou vášňou.

image

Herec Viktor Horján

archív
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 04:46