Karel Gott nás opustil v októbri 2019.Archiv MAFRA
StoryEditor

Tieto známe osobnosti bojovali s onkologickými ochoreniami. Kto boj prehral?

10.05.2024, 13:07
Celebrity

Len samotné vyslovenie tohto ochorenia v nás vyvoláva zimomriavky a strach. Je to tvrdý súper, ktorý sa vkráda do našich životov nenápadne, bez ohľadu na vek, pohlavie, či spoločenské postavenie. Na druhej strane, odhaľuje príbehy, ktoré ukazujú neuveriteľnú silu ľudského ducha a chuti bojovať.

Separ

Jeho príbeh je silným pripomenutím významu včasnej diagnostiky a nezlomnej vôle v boji so závažnými chorobami. Michal Kmeť, známy pod umeleckým menom Separ, si prešiel náročným obdobím, ktoré výrazne ovplyvnilo jeho život a kariéru. Popri dvakrát prekonanom koronavíruse čelil aj omnoho vážnejšej zdravotnej výzve - rakovine. Všetko sa začalo, keď si nahmatal hrčku, ktorá raperovi spôsobovala veľké bolesti.

Hudobník sa však okamžite rozhodol vyhľadať lekársku pomoc, podstúpil operáciu, po ktorej nasledovala chemoterapia. Svojej otvorenosti Separ neostal nič dlžný a aj o skúsenostiach počas liečby hovoril bez servítky: „Chemoterapia a jej následky sú najväčšie peklo, čo som kedy zažil. Netušil som, v akom hroznom fyzickom stave sa vie človek ocitnúť,“ zverejnil raper drsnú realitu v čase, keď prechádzal liečbou. Jeho slová odhaľujú nielen fyzickú, ale aj emocionálnu záťaž, ktorú musel znášať. Dnes môže Separ oslavovať víťazstvo nad rakovinou, a je si vedomý, že jeho odhodlanie a podpora blízkych mu pomohli prekonať toto ťažké životné obdobie.

image

Separ o onkologickom ochorení hovoril otvorene.

instagram/separ
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. október 2024 20:46