Karel Gott nás opustil v októbri 2019.Archiv MAFRA
StoryEditor

Tieto známe osobnosti bojovali s onkologickými ochoreniami. Kto boj prehral?

10.05.2024, 13:07
Celebrity

Len samotné vyslovenie tohto ochorenia v nás vyvoláva zimomriavky a strach. Je to tvrdý súper, ktorý sa vkráda do našich životov nenápadne, bez ohľadu na vek, pohlavie, či spoločenské postavenie. Na druhej strane, odhaľuje príbehy, ktoré ukazujú neuveriteľnú silu ľudského ducha a chuti bojovať.

Adriana Kmotríková

Moderátorka ktorá bola dlhé roky jednou z najobľúbenejších tvárí spravodajstva televízie JOJ, čelila v roku 2015 vážnej zdravotnej výzve, keď jej lekári odhalili nádor na mozgu. Diagnóza prichádzala v období, keď bola na vrchole svojej mediálnej kariéry, čo však nasledovalo bol okažmitý chirurgický zákrok. A aj keď išlo o jedno z najťažších období v jej živote, svojimi slovami preukázala blondínka neuveriteľnú silu: "Po tom, čo sa dozvedela o svojej diagnóze, sa samozrejme zamýšľala nad životom. „Je to o psychike. Celé leto rozmýšľam nad tým, dokedy tu budem a prečo sa mi to stalo, a aký je ten život, že sa zmení zo dňa na deň. Že človek by si nemal plánovať nič na dlho, nikdy nevie, čo bude. Mali by sme sa tešiť z toho, čo je teraz, neobzerať sa do minulosti a žiť si svoj šťastný život – ten, čo žijeme dnes. Ja si naozaj už nič neplánujem.

Všetko zlé je na niečo dobré a asi je to pravda," prezradila v tom čase moderátorka. Nuž, a akoby toho nebolo málo, osud pripravil Adriane ďalšiu skúšku. Vo veku 47 rokov jej lekári diagnostikovali druhý nádor, tentokrát na maternici. A aj keď prvotné príznaky neboli nápadné, tušila, že niečo nie je v poriadku. Vďaka trvaniu jej gynekológa na dôkladnejšom vyšetrení, ktoré prebehlo pod krátkou anestéziou, bol nádor odhalený včas a úspešne chirurgicky odstránený ešte predtým, ako stihol metastázovať. Úspešná moderátorka následne radikálne zmenila svoj život, opustila hektické prostredie spravodajstva a zamerala sa na seba samú. Dnes si užíva život plnými dúškami, veľa času trávi prechádzkami v prírode, radosť jej robí tanec, šport, cestovanie, a dokonca sa našla aj v interiérovom dizajne.

image

Moderátorke Adriane Kmotríkovej pred rokmi našli nádor na mozgu.

Profimedia - Standardni obsah

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 04:46