Sajfa je ostrieľaný a najmä žiadaný moderátor.Instagram/Sajfa
StoryEditor

Sajfa prezradil výšku prvého honoráru: Cena sa dávno zvýšila, ale pýtať si plácu za prácu sa stále hanbí

19.04.2024, 14:00
Celebrity

Matej Sajfa Cifra (44) patrí k naším najostrieľ​anejším moderátorom. Aj napriek tomu, že je na tejto scéne už dlhé roky, stále má problém vypýtať si za svoje služby honorár. Aj preto má manažérku. Tá sa stará nielen o jeho, ale aj Veronikin pracovný kalendár a ako moderátor hovorí: „Hlavne pýta peniaze.“

Sajfa podľa jeho slov nie je najlacnejší moderátor, no ani zďaleka ani najdrahší. Jeho prvý honorár za „moderovačku“ mal v rádiu vo výške dnešného mesačného platu. Čo teda nebolo veľa. 

Necháva to na iných

Moderovanie rôznych akcií a večierkov je dnes pre známeho moderátora jedným z pravidelných zdrojov príjmu. Vzhľadom na jeho bohaté moderátorské skúsenosti je úplne prirodzené, že je pre mnohých aj akousi garanciou kvality.

Napriek tomu má problém vypýtať si za svoje služby honorár. Aj preto má práve na takéto situácie človeka, ktorý to vybaví za neho. O manažérku sa delí spolu s manželkou: „Tá sa nám tak akože stará o nejaké tie diáre a pracovné veci a hlavne akože pýta peniaze. Ja som si nevedel pýtať peniaze.“ Prezradil na seba Sajfa v Bekimom podcaste.

Prvý peniaze za moderovanie

Rozhovoril sa aj o svojich moderátorských začiatkoch a o prvom honoráre. V tej dobe už pracoval v rádiu a ako jeden z mála moderátorov si trúfol moderovať aj v angličtine. Na event si ho vybrala jedna známa firma a keď prišla otázka peňazí, vypýtal si výšku svojho aktuálneho mesačného platu, čo bolo vtedy osem tisíc korún: „Tak ja hovorím, ty kokos, tak keby mi dali osem tisíc korún, tak to je vlastne, za poobedie zarobím to, čo v rádiu zarobím za celý mesiac.“ Navrhol teda za jedno moderovanie sumu, ktorú mu sprostredkovateľská agentúra bez problémov odsúhlasila.

Nasledovalo ešte jedno stretnutie s klientom, na ktorom zistil, koľko na ňom v skutočnosti agentúra zarobila: „Stretli sme sa o pár dní a takto sme sedeli pri takom stole a tu vedľa mňa sedel niekto z tej agentúry a mal tam taký ten ...excelovskú tabuľku vytlačenú a teraz po položkách a teraz tam bolo napísané, že moderátor štyridsať tisíc korún. Takže normálne si agentúra na mne urobila 32 tisíc korún.“ Hoci neprezradil aktuálnu sumu za svoje moderátorské služby, no podotkol, že určite nie je lacný, no ani zďaleka najdrahší.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:08