Eva VejmělkováProfimedia - Standardis
StoryEditor

Herečka Eva Vejmělková rozbehla nový biznis. Herectvo je už minulosťou!

05.03.2024, 14:00
Celebrity

Jedna z kedysi najsexi herečiek Eva Vejmělková (55) vždy patrila k najkrajším herečkám a snívali o nej mnohí muži. Herectvo však odsunula na vedľajšiu koľaj a teraz sa venuje psychológii, konkrétne hypnóze.

image

Herečka Eva Vejmělková a manželom, režisérom Dušanom Rapošom.

Profimedia - Standardni obsah

Krásna blondínka sa prvýkrát zviditeľnila snímkou ​​Fontána pre Zuzanu, čo odštartovalo jej hereckú kariéru. Pre svoju krásu sa stala idolom 80. rokov.  Potom si zahrala vo filmoch Ako básnikom chutí život, Kačenka a strašidlá nebo také v seriáli Chlapci a chlapi. Vďaka svojmu talentu sa dostala aj do Hollywoodu. Tam si zahrala napríklad v snímke Dračie srdce či v poľskom filme Penelope.

V roku 2000 sa vydala za režiséra Dušana Rapoša, s ktorým žije dodnes. Majú spolu dve dcéry – Taru a Ritu. Svadba vtedy prebehla v Las Vegas. Teraz rodinka žije v Havířove, kde si herečka otvorila svoju vlastnú súkromnú kliniku. Nejde len, tak hocijaké služby: „Som tu doma. Mám rada tunajších ľudí, ich svojrázny humor, ich úprimnosť i špecifický nadhľad,“ prehovorila pred časom Vejmělková pre iDNES.cz. Herectvo nakoniec odložila bokom a začala sa venovať psychológii. Rozhodla sa, že bude pomáhať deťom i dospelým dostať sa z traumy. Používa špeciálnu metódu, ktorej súčasťou je hypnóza: „Mojou špecializáciou je hypnóza, ta ma veľmi baví. Hypnóza môže otvoriť ďalšie dvere v liečbe, keď už sa terapie nikam nevyvíjajú.“

Takémuto liečeniu sa venuje len pár ľudí v Európe. Je to niečo unikátne a spolupracuje s Američanmi.

Herectvo už nie je jej hlavná pracovná náplň. Postupne ponuky odmieta: „Jednu takú som dostala aj z Prahy, išlo o dlhý seriál. Deti boli ale ešte malé a bývala by som sa musela do Prahy na dlhší čas asi aj presťahovať. Nehovorím, keby prišla nejaká filmová rola na kratšie obdobie, že by ma to nelákalo. Párkrát som si síce odskočila do Bratislavy, tiež do seriálu, ale išlo len o pár natáčacích dní.“

Aj keď je to už desiatky rokov, kedy bola Eva na vrchole umeleckej kariéry, ľudia ju na ulici stále spoznávajú. Blondínka sa vždy potesí a nepovažuje za otravné keď sa s ňou chcú na chvíľu porozprávať či odfotografovať.

Vekový rozdiel nehral rolu

Bola to láska ako hrom. Tak by sa dal charakterizovať zväzok slovenského režiséra Dušana Rapoša a krásnej Evy. Iskra medzi nimi preskočila niekedy v roku 1985. Hoci začiatky ich vzťahu neboli práve jednoduché, dnes tvoria jeden z najstabilnejších párov česko-slovenského šoubiznisu. 

Práve, keď sa v roku 1985 nakrúcal prvý diel úspešnej trilógie Fontána pre Zuzanu, spoznal režisér svoju osudovú ženu Evu Vejmělkovú. Tá mala v tom čase sladkých 16 rokov a do 32-ročného, rozvedeného dvojnásobného otca sa bezhlavo zamilovala. „Bola to obrovská láska. Zamilovala som sa na prvý pohľad a vôbec som nevedela, že je to režisér. Myslela som si, že to je skôr nejaký asistent,” prezradila v minulosti v rozhovore pre Korzár krásna blondínka. „Množstvo ľudí nám neverilo, nefandilo nám a akoby nám vlastne aj priali, aby sa to skončilo. Tvrdili, že vraj nám to nemôže vydržať. Ale aj cez to všetko, že som študovala v Ostrave a Dušan pracoval v Bratislave a cestoval po celom svete, sme ostali spolu a to naše partnerstvo sa ešte akoby utužilo,” dodala s úsmevom. 

image

Herečka Eva Vejmělková je s manželom, režisérom Dušanom Rapošom od 16-tich rokov.

Profimedia - Standardni obsah
image

Eva Vejmělková sa teraz venuje hypnóze.

Profimedia - Standardni obsah

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 06:21