Hokejista Martin Fehérváry bol v zahraničí odkázaný sám na seba.rtvs
StoryEditor

Trpká spoveď nášho úspešného hokejistu. Keď stratil milovanú mamu prešiel si peklom!

26.02.2024, 09:56
Celebrity

Je úspešný športovec, na ľade je ako doma a má iba 24 rokov. Hokejista Martin Fehérváry si už prešiel v živote strastiplnou cestou. Ako mladý chlapec prišiel o mamu, ktorá bola dlho ťažko chorá. So životom sa musel začať pasovať sám. V kariére nepoľavil. Aj keď už nevládal, napokon vstal a išiel za svojim cieľom. V dokumentárnom cykle otvoril svoju 13. komnatu.

Martin Fehérváry (24) je meno, ktoré na Slovensku netreba nikomu predstavovať. Patrí totiž medzi našu hokejovú elitu. V relácii RTVS s názvom Opri sa o mňa prehovoril nielen o ceste za úspechom, ale pootvoril aj dvere do svojho súkromia. Už v útlom veku však život zasadil Martinovi nečakaný úder. Zákerná choroba mu vzala milovanú mamu. S touto obrovskou bolesťou sa mladý hokejista vysporiadal po svojom – začal ešte viac trénovať.

V zahraničí, kde začínal svoju kariéru ostal sám. Jazyk ovládla ťažko. Zavolať domov mohol iba občas. Kredit do telefónu bol vtedy drahý. Zahraničné telefonáty mu liezli do peňazí. Dokonca si nevedel variť. Internet bol len hudba budúcnosti. Takéto drobnosti mu neskutočne sťažovali fungovanie. Talentovaný a ambiciózny hráč však išiel za svojim cieľom. Po večeroch bol sám na ľade a cibril svoj talent. 

Cesta do NHL

V siedmej epizódu dokumentárneho cyklu Opri sa o mňa vyrozprával svoj životný príbeh. Televízny dokument z dielne RTVS sa venuje celospoločenský témam a ľuďom, ktorí prežili zlomové situácie, kedy sa ocitli na križovatke a museli v sebe nájsť silu a aj odvahu vykročiť na novú cestu. Či už sa stretli s nenávisťou, zasiahlo do ich života a kariéry rodičovstvo, závislosti alebo sa stretli s násilím, nečakanými chorobami a úmrtiami, ich životný príbeh je inšpiratívny a nájdu sa v ňom aj mnohí diváci. Martin otvára svoj príbeh o bolesti, drine a pasii, vďaka ktorým sa dostal až do prvej obrany tímu NHL Washington Capitals. V dokumente sa diváci dozvedia, že jeho cesta aj napriek mladému veku nikdy nebola priamočiara, už vôbec nie jednoduchá a že v živote nikdy nič nemal zadarmo.

Drsný život hokejistu Martina Fehérváryho: Od tragédie sa dostal až k triumfu na ľade NHL

Rodina Fehérváriovcov bola skromná, úplne bežná rodina, kde rodičia vo veľkej miere podporovali svojho syna. Už v útlom veku však život zasadil Martinovi nečakaný úder. Zákerná choroba mu vzala milovanú mamu. S touto obrovskou bolesťou sa mladý hokejista vysporiadal po svojom –začal ešte viac trénovať. Pozrite si ukážku a dozviete sa ako Martin Fehérváry vnímal svoju maminu, čo preňho znamenala a potom si nenechajte ujsť celý dokument Opri sa o mňa. Nájdite v ňom inšpiráciu ako nájsť silu prekonať ťažké životné chvíle a dosiahnuť vysnívané ciele

Hokeju sa venuje od detstva a práve hokej mu pomáhal prekonať obrovský smútok po strate mamy. V citlivom tínedžerskom veku sa ocitol úplne sám vo Švédsku, kde si obliekal dres Malmö Redhawks a vo veku šestnásť rokov sa stal najmladším legionárom v histórii ligy. Martin sa však cítil veľmi osamotený a musel sa naučiť postarať sa o seba. Nemal pri sebe rodinu, priateľov a jeho bežné dni boli jedna veľká rutina. Vkuse trénoval, pracoval na sebe a posúval sa vpred. Celý príbeh nájdete v archíve RTVS na web stránke.

Siedma časť dokumentu Opri sa o mňa je o životnom príbehu úspešného hokejistu.


Siedma časť dokumentu Opri sa o mňa je o životnom príbehu úspešného hokejistu.

Siedma časť dokumentu Opri sa o mňa je o životnom príbehu úspešného hokejistu.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 03:27