Anička je talentovaná speváčka.Instagram/Anna Slovackova
StoryEditor

Anna Slováčková: „Choroba ma naučila asertivite." Pre ľudí má jasný odkaz!

21.02.2024, 14:00
Celebrity

Anna Slováčková (28) už raz zákernú rakovinu porazila. Čeliť jej musí však aj druhýkrát a to aj napriek tomu, že zmenila svoj životný štýl, stravovacie návyky a ani práci nevenuje toľko času, ako v minulosti. Choroba ju však rozhodne naučila aj väčšej asertivite a nebojí sa povedať nie ani svojim priateľom.

Anička o sebe hovorí ako o workoholičke, ktorá práci obetovala veľmi veľa času a energie. Pracovným ponukám väčšinou nikdy nepovedala nie, no dnes je už všetko inak.

Nebojí sa povedať nie

Anička ako hudobníčka a herečka dobre vie, aké je niekedy ťažké povedať „nie“ projektom, na ktoré ju oslovia. V tejto brandži skutočne nikto na nikoho nečaká, no to vaše miesto vie nahradiť hneď niekoľko umelcov. Aj preto sa väčšina hercov či spevákov bojí povedať nie a chopia sa každej pracovnej príležitosti, ktorú dostanú. Veľakrát na úkor oddychu a zdravia, ktorým na to kruto doplácajú. Podobne ako talentovaná Anna. Ak ju však táto choroba mala niečo naučiť, je to práve vyberanie si spomedzi pracovných ponúk len niektoré a nenaháňať sa zbytočne viac ako je nutné. Odmietnuť už dokonca dokáže aj svojich najbližších: “Naučila som sa odmietať. Keď sa mám napríklad stretnúť s nejakou kamarátkou, tak už si toľko nevyčítam, že jej zruším stretnutie, ktoré sme plánovali tristotisíc rokov, lebo samozrejme ani jedna nemá v tejto uponáhľanej dobe toľko času, tak už sa nebojím povedať: prepáč, radšej sa s tebou uvidím keď mi bude dobre.“

image

Anička počas Vianoc.

Instagram/Anna Slovackova

Nenechajte sa odbiť

V rozhovore Čestmíra Strakatého sympatický umelkyňa odkazuje ľuďom, aby sa nebáli vymeniť lekára, ak ten ich spochybňuje ich zdravotný stav, alebo to ako sa cítia. Ona sama nie raz musela čeliť lekárom, ktorý z nej robili doslova hypochondra a musela obhajovať svoj zdravotný stav. Uvedomuje si, že nie každý má rovnaké možnosti, no aj napriek tomu trvá na tom, že by ste sa nemali nechať odbiť a nájsť cestu, aby sa vaše ťažkosti dali vyriešiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:19