Marcel Nemec bol vždy plný optimizmu.
StoryEditor

S Marcelom Nemcom sa lúčia jeho najbližší priatelia. Slová, ktoré mu venovali vás dojmú k slzám

17.02.2024, 09:00
Celebrity

Marcel Nemec (†52) dňa 16.2. navždy odišiel do hereckého neba. Aj napriek nádeji, viere a boji so zákernou chorobou jej napokon podľahol. Smútia za ním nielen jeho verní fanúšikovia, ale aj hereckí kolegovia, ktorí síce s blížiacim sa koncom rátali, no aj napriek tomu je pre nich až príliš bolestivý.

Marcel bol vždy plný optimizmu a takýto ostal aj počas posledných mesiacov svojho života. Aj svoju smrť bral inak, ako sa k nej stavia väčšina ľudí.

Oslava života

Herec mal prianie, aby sa ľudia na jeho pohrebe usmievali a nesmútili. Aby jeho odchod brali ako oslavu jeho života. Nuž, pre mnohých to zrejme bude veľmi náročné, splniť mu toto neobvyklé želanie. Jeho predstava bola úplne jasná: „Chcem veľa farebných kvetov a farebne poobliekaných usmiatych hostí. Ja odchod nevnímam ako koniec, no ako začiatok niečoho nového a zároveň to vnímam ako oslavu svojho krásneho a láskou naplneného života, ktorý som prežil v tejto dimenzii s úsmevom obklopenými ľuďmi s ktorými sa milujeme (a že ich nie je málo).“ Rozlúčku s hercom pripravuje aj jeho domovské divadlo La Komika, ktoré podrobnosti zverejní v najbližších dňoch. Práve na doskách tohto divadla si zahral posledné predstavenia. Aj to bolo na sklonku života jedno z jeho najväčších prianí. Symbolicky sa s ním možno už vtedy lúčili za obrovského aplauzu všetci prítomní.

Slová plné bolesti

S Marcelom sa virtuálne lúčia mnohí jeho kolegovia, ktorí boli zároveň jeho najbližšími priateľmi. Števo Martinovič mu venoval tieto slová: Marcelilto. Varoval si ma, že to príde, ale aj tak ma správa o tvojom odchode zastihla nepripraveného. Bolí to. Chýbaš. Ďakujem ti za čas, ktorý sme spolu strávili, za čas, keď sme spolu skúšali, smiali sa, nadávali, znova sa smiali.“ Smutný odkaz mu venovala aj Alena Heribanová: „Drahy môj Marcel, objímam Ťa tak silno ako nedávno pri výrobe Anjelov. V ruke ma hreje Tvoj posledný darček, drevené srdce. Ďakujem Ti za naše úprimné rozhovory, za Tvoju ľudskosť, priateľstvo, za vieru v dobro a nekonečnú silu víťaziť nad osudom…“ Vyjadrila sa aj Patrícia Vittek: „V nebi budú mať dnes veselo, usmiato, výnimočne. Zbohom.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 14:37