Marcel Nemec archív Mafra
StoryEditor

Herec Marcel Nemec má pred sebou už len niekoľko mesiacov života. Čo na to umelec hovorí?

09.01.2024, 12:56
Celebrity

Obľúbený herec a hudobník Marcel Nemec (52) bojuje už dva roky so zákernou chorobou. Nádory mu pred časom vybrali a pravidelne dochádzal na chemoterapiu. Mysleli si, že nad rakovinou vyhráva a asi ako každý veril v úplne vyliečenie. Doktori mu však oznámili zdrcujúcu správu.

Nedávno si musel herec ľahnúť opäť pod nôž, keďže sa mu v tele opäť objavili, ako on hovorí "nepriatelia". Tentokrát mu doktori po prebudení povedali, že stav je vážny. Odhadujú, že mu zostáva niekoľko mesiacov života. Marcel o tomto stave otvorene informoval fanúšikov na sociálnych sieťach. Zároveň im položil otázku čo by robili, kebyže sa dozvedia, že im zostávajú už len mesiace života.

“Štyri, šesť, desať. Zmenili by ste niečo? Začali by ste žiť inak?,” pokladá Marcel otázku s tým, že nevedno, koľko to bude v jeho prípade. Umelec sa nevyhol ani komentárom o jeho pohrebe: 

“Mrte otázok. Na mnohé z nich už poznám odpoveď a niektoré z nich sú zatiaľ otvorené. No čo viem určite, chcem veľa farebných kvetov a farebne poobliekaných usmiatych hostí. Ja odchod nevnímam ako odchod, no ako začiatok niečoho nového a zároveň to vnímam ako oslavu svojho krásneho a láskou naplneného života,” uviedol Nemec.

Marcel prosí, aby mu ľudia nepísali odkazy typu, aby bojoval a nevzdával to. O to sa snaží od začiatku, ako u neho prepuklo ochorenie.

Bývalý manažér zosnulého Jara Filipa a člen kultových Kopytovcov, Marcel Nemec spomenul, že nevylučuje v konečnom prípade ani eutanáziu. Nevidí na tom nič zlé. 

Hroznú správu si herec prvý raz vypočul pred dvoma rokmi. Lekári mu rakovinu zistili pri bežnom zákroku v brušnej dutine. Mal najprv bolesti brucha a diagnostikovali mu herniu brušnej dutiny. Zdalo sa, že po bežnom zákroku pôjde domov a štandardnou liečbou sa z operácie zotaví. Avšak na nešťastie mu našli niekoľko nádorov a verdikt bol jasný, rakovina. Umelec už viac ako dva roky s ochorením statočne bojuje. Energia a elán ho neopúšťajú. Úsmev si chce na tvári ponechať nech sa deje, čo sa deje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:15