Poruchami príjmu potravy trpia aj známe osobnosti.dreamstime
StoryEditor

Poruchou príjmu potravy trpí čoraz viac ľudí. Priznali ju aj celebrity, o ktorých ste to zrejme netušili

16.02.2024, 14:00
Celebrity

Ešte donedávna bola téma poruchy príjmu potravy pomerne tabuizovaná. Dnes sa však mnohé zmenilo a to aj vďaka známym ľudom, ktorí o týchto problémoch otvorene hovoria. Žiaľ, mnohí podľahli kvôli tlaku okolia a spoločnosti. Bulímiou či anorexiou trpia nielen ženy, ale aj muži. Boj s tými chorobami priznali aj naše a zahraničné celebrity.

Poruchami potravy trpeli aj také osobnosti ako princezná Diana, spevák Elton John, ale aj mnohí ďalší.

Princezná Diana

Princezná Diana bola vždy charizmatická dáma, ktorá bola neustále pod drobnohľadom médií. Keď prvýkrát prehovorila o svojom ochorení, mnohí ostali šokovaní. Podľa jej slov, ktoré uviedla v niekoľkých rozhovoroch ju do stavu, že chcela chudnúť dostávali akékoľvek komentáre na jej postavu či vizáž ako takú. Aj to bol dôvod, prečo o svojich problémoch prehovorila a z tejto témy prestala robiť tabu.

Elton John

Bulímia sa ani zďaleka netýka len žien. Dôkazom toho je aj jeden z najuznávanejších spevákov všetkých dôb, Elton John. Ten mal na vrchole svojej kariéry paranoju z toho, ako jeho telo vyzerá. Mal potrebu veľa jesť a následne mal strach, aby nepribral. Spevák bol závislý aj na drogách a alkohole, čo mu v boji s týmto ochorením ešte priťažilo. Bulímiou trpel dlhých 6 rokov.

Demi Lovato

Speváčka, skladateľka a herečka Demi Lovato tiež musela čeliť poruchám príjmu potravy a podľa toho čo hovorí, ešte stále nie je definitívne vyliečená. Ideál krásy bol podľa jej slov jednoznačne spojený aj s tým, aby boli ženy štíhle a mali dokonalé postavy. Tomuto „trendu“ podľahla aj ona. Navyše v jej rodine bulímiou trpeli viacerí členovia, takže mala k tomu zrejme aj isté predispozície.

Celeste Buckingham

Aj naša speváčka Celeste Buckingham si musela prejsť doslova peklom. Rovnako ako mnohí ďalší chcela v prvom rade dobre vyzerať a byť takou, akou ju chce šoubiznis mať. V nedávno odvysielanom dokumente pre RTVS uviedla, že dospela až do štádia, kedy jedla za deň len pár omrviniek z keksov a pila vodu. Dnes je aj vďaka pravidelným terapiám z najhoršieho vonku.

Jane Fonda

Aj vy sa občas pozriete so závisťou na krásne, štíhle telá herečiek? Vedzte, že niekedy za ne platia až príliš krutú daň. Rovnako ako Jane Fonda, ktorá bulímiou trpela dlhé roky a ovplyvňovala celý jej život. Jane Fonda hovorí, že celé jej dni sa krútili okolo jedla. Najskôr ako ho skonzumuje a potom ako ho vyvráti bez toho, aby si to jej okolie všimlo. Aj ona vyhľadala odbornú pomoc, no až potom ako si založila vlastnú rodinu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 02:09