Ružový čaj posilní vašu imunitu.dreamstime
StoryEditor

Ružový čaj ako pre kráľovné. Toto sú dôvody, prečo by ste ho mali piť

14.02.2024, 14:00
Zdravie

Ruže neodmysliteľne patria k ženám. Väčšinou aj patria k ich obľúbeným kvetom a vy ich máte rady nie len pre ich krásu, ale aj jedinečnú vôňu. No vedeli ste, že z kvetov ruží si môžete pripraviť aj chutný a hlavne zdravý čaj?

Pripravte si ho teplý, alebo studený a vychutnajte si ho plnými dúškami.

Na pokojný spánok

Šálka ružového čaju pred spaním vás dokonale uvoľní a zbaví vás nahromadeného stresu. Aj zaspávanie po takomto nápoji bude o niečo jednoduchšie a to najmä vďaka upokojujúcej vôni ruží.

Štíhla vďaka ružiam?

Aj v tomto prípade sa dá povedať, že práve lahodná chuť a výrazná ružová aróma dopomôžu k tomu, aby ste nepociťovali chuť na sladké jedlá či mlsanie  medzi hlavnými chodmi. Ružový čaj má prirodzenú sladkastú chuť, čo z neho robí skutočnú lahôdku pre chuťové poháriky.

image

Ruža pôsobí upokojujúco.

dreamstime

Krásna vďaka ružiam

Ruže sa v kozmetickom priemysle používajú už od nepamäti. Chránia pleť pred voľnými radikálmi, sú silným antioxidantom a aj vďaka tomu chráni pleť a bunky pred príznakmi predčasného starnutia. Znásobte účinky ruží tým, že ich budete používať nie len v krémoch či prostredníctvom ružovej vody, ale aj vďaka čaju, ktorý si budete pravidelne vychutnávať.

Zdravá vďaka ružiam

Ružový čaj má samozrejme vplyv aj na vaše zdravie. Je bohatý na vitamín C a ďalšie látky, ktoré pomôžu tým z vás, ktorých trápi nafúknuté bruško, plesne, ale aj žalúdočné problémy. Navyše pozitívne vplýva aj na močové cesty a posilnená bude aj vaša imunita. Vy tak budete oveľa jednoduchšie čeliť rôznym baktériám či vírusom, ktoré vás napadajú. Ocenia ho aj diabetici, pretože ružový čaj udržiava stabilnú hladinu cukru v krvi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 19:16