Tereza Mašková priznala bulímiu.Instagram/Tereza Maskova
StoryEditor

Česká speváčka priznala bulímiu. Trpela ňou princezná Diana, aj tieto hviezdy

08.02.2024, 14:00
Celebrity

Poruchou príjmu potravy trpí čím ďalej tým viac ľudí. Už dávno sa netýka len mladých dievčat. Dospelé ženy, matky, ale aj chlapcov a mužov trápia ochorenia ako anorexia či bulímia. Najnovšie o nej prehovorila aj niekdajšia víťazka Superstar, Tereza Mašková.

Niekedy sa možno zdá, že máte všetko pod kontrolou, no v skutočnosti má toto ochorenie pod kontrolou vás.

Ideál krásy (ne)existuje?

Žiaľ, dnešná doba so sebou prináša množstvo negatívny vecí. Sociálne siete sú plné spokojných, krásnych, bohatých a štíhlych ľudí. Navyše, ak sa pohybujete v šoubiznise, sú na vás a vašu vizáž kladené oveľa väčšie nároky. To napokon priznáva aj víťazka Superstar, Tereza Mašková. Tá mala dokonca takú guráž, že zverejnila fotografie, ktoré chcú poriadne silný žalúdok. Aj napriek pravidelným návštevám terapeuta Tereza stále nad touto chorobou nevyhrala: „Trošku se tady rozepíšu, protože mám potřebu vám to říct…a je to pro mě těžké…A cítím se tak jako bych znovu prohrála. Zase v tom lítám (PPP) … Svou touhou po NESMYSLNÉ DOKONALOSTI a ve stresových situacích nebo když mám strach,,si ulevit “ tím že půjdu zvracet, jsem své tělo dokázala dostat do takového stresu, že si vytvořilo chronicky zápal v očích. Tělo mi říká, tak už SAKRA PŘESTAŇ ! TOHLE NEZVLADNEME! Velice často jsem chodila s podlitinou pod okem…, ne nikdo mě nezmlátil, to jsem si udělala já a moje hlava v záchodové míse.,,Ptají se co se ti stalo ?” Já:,, popraskaly mi žilky, když jsem čistila koberec” Ach bože,jak UBOHE VÝMLUVY ! Proč to celé píšu ? Protože to řeším. Pravidelně docházím na terapie a mám skvělou terapeutku se kterou jsou v kontaktu v podstatě každý den a vím,že tohle NEZVLÁDNU SAMA ! A chci si nechat pomoct. Asi jste si všimli, že každý den přidávám stories z fitka. Ano chodím každý den, někdy i 2x a vím, že to není taky dobré přehánět…Momentálně mi to pomáhá nebýt s hlavou v záchodové míse. Snažím se a bojuji.“ Pri týchto slovách zrejme zovrie žalúdok aj tým najsilnejším povahám. Pravda je však taká, že Tereza ani zďaleka nie je sama.

image

Vždy mala po ruke rôzne výhovorky.

Instagram/Tereza Maskova
image

Aj toto si spôsobila Tereza pri zvracaní.

Instagram/Tereza Maskova

Nielen Diana

V minulosti poruchu príjmu potravy priznala aj princezná Diana. Na ženy je kladený neustále obrovský tlak. Aby vyzerali krásne, mali skvelé postavy. Aby sa stíhali starať o rodinu, ale aj samé o seba a popritom sa realizovali v práci. Sú im podsúvané ideály krásy, ku ktorým sa priblížiť nie je vôbec jednoduché, alebo za cenu, ktorá je až príliš vysoká. V nedávnom dokumente priznala rovnaké ochorenie aj ďalšia speváčka, ktorá vyšla práve zo spomínanej Superstar, Celeste Buckingham. Tá sa podľa jej slov dostala do fázy, kedy počas dňa jedla len omrvinky z keksov. Tereza z reality šou Ruža pre nevestu v mladosti tiež na vlastnej koži vyskúšala prejedanie sa a následné zvracanie. Aj hviezdy ako Lady Gaga, Demi Lovato či Nicole Schenzinger s úmyslom hovoriť o tejto vážnej diagnóze prehovorili o svojich vlastných skúsenostiach s ňou. Šokujúce je tiež priznanie Eltona Johna, ktorý trpel bulímiou dlhých šesť rokov.

image

Tereza trávi veľa času vo fitnes centre.

Instagram/Tereza Maskova
image

Tereza navštevuje aj psychoterapiu.

Instagram/Tereza Maskova
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. apríl 2024 08:37