Filip s partnerkou Nelou Pociskovou.Instagram/Filip Tuma
StoryEditor

Filip Tůma: Neuveríte, čo jeho syn Hektor vyviedol v škole...

02.02.2024, 14:00
Celebrity

Filipa Tůmu netreba nijako zvlášť predstavovať. Úspešný herec sa na televíznych obrazovkách objavuje pravidelne a je jednou z najvýraznejších postáv seriálu Dunaj, ktorý je momentálne jedným z najúspešnejších formátov. No venuje sa nie len pracovným aktivitám, ale aj svojím deťom. Ani tie však nie sú žiadnou výnimkou a z času na čas vyparatia niečo, čo následne musia v škole žehliť.

Filip svoju úlohu otca berie určite vážne, no aj s humorom a nadhľadom zvláda prešľapy svojich detí.

Poznámky zo školy

Rovnako ako ostatní rodičia, aj Filip a jeho partnerka Nela Pocisková riešia nie len krásne chvíle so svojimi ratolesťami, ale aj občasné problémy. Najmä syn Hektor zrejme sem tam svojich rodičov poriadne prekvapí svojim správaním. Filip v nedávnom rozhovore s Adelou a Sajfom priznal, že musel v škole žehliť, čo jeho syn vyparatil: „Spútali spolužiačku a fotili ju, tak to som sa dosť vydesil.“ Oproti jeho detským časom, keď spolužiačky maximálne ťahali za vlasy sa doba zrejme poriadne zmenila. Aj napriek tomu, že to berie s humorom, synovi samozrejme dohovoril: „Som mu povedal, že by bolo oveľa lepšie, keby ako bol ten, ktorý by jej pomohol, že by sa jej zastal, že by to bolo také „džentlmenské“. Horšie je však podľa jeho slov na tom Nela, ktorá by všetky takéto situácie najradšej riešila hneď a za horúca: „Tá sa vydesí vždy,  to je ona je zlatá, lebo ona má pocit, že sme vychovali... čo sme to vychovali vlastne? Chce ísť hneď do školy, tak ju musím zabrzdiť vždy.“ Na „koberček“ chodí zväčša Filip a vyrieši vylomeniny, ktoré Hektor, podobne ako všetci chlapci v jeho veku napácha. 

Neuveriteľný pôrod

Pociskovej dcéra Liana pišla na svet v skutku netradične. Herečka na ten moment nikdy nezabudne. Domáci pôrod nebol v pláne: „Samozrejme, ja to ale neodsudzujem. Keď je matka tak nastavená, tak môže zažiť nádherný pôrod,“ dodala. Nela chcela rodiť v nemocnici, na pôrod sa pripravovala aj s dulou, ktorá ju mala sprevádzať. Všetko však dopadlo úplne inak. Ja som s ňou prešla aj taký predpôrodný kurz, na ktorom sme si hovorili aj presne, ako pôrod prebieha, čo sa tam deje, aké fyziologické zmeny prichádzajú.“

Keď sa objavili prvé kontrakcie, zavolala domov dulu. Spoločne mali počkať na vhodný moment, kedy vyrazia do nemocnice: „Bol tam taký moment, kedy ja som pociťovala, že už by som mala ísť do tej pôrodnice, aj som to tak naznačila... Ale v podstate ona ma tak ukľudňovala. A je pravda, že ja som stále nemala tie kontrakcie pravidelné. Ono sa hovorí, že keď začnú byť pravidelné, tak vtedy treba vyraziť,“ porozprávala Nela.

Po ďalších štyroch kontrakciách však prišlo na svet jej druhorodené dieťa, dcérka Lianka. „Sama som si ju vybrala von, dala som jej mikinu a pozrela som sa na telefón, koľko je hodín, aby som zapamätala, kedy sa narodila. Musím povedať, že tie prvé sekundy, kedy ona vyšla na svet, to boli pre mňa roky, lebo ja som mala pocit, že ona nedýcha,“ podelila sa herečka o svoje najintímnejšie zážitky.

Niekoľko hodín bez dcéry

Náročné chvíle však prišli až s príchodom zdravotníkov. Tí totiž čerstvo narodené dieťa oddelili od matky, ktorá ho uvidela až o pol dňa neskôr. „Po čom som najviac túžila a čo som najviac chcela, bolo nechať si to bábätko pri sebe a mať ten bonding (proces utvárania väzby medzi matkou a dieťaťom bezprostredne po pôrode, pozn. red.),“ uviedla Nela.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 15:13