Bekim s humorom opisuje situácie, ktoré sa mu v živote dejú.Instagram/Bekim Aziri
StoryEditor

Bekim Aziri: Kamaráti jeho hendikep často využívajú. Prečo to robia?

26.01.2024, 08:00
Celebrity

Bekim Aziri (35) je verejnosti dobre známy. Aj napriek tomu, že ako šestnásťročný ostal ochrnutý po páde z bicykla má jedinečný zmysel pre humor. Je skvelý moderátor, zabávač a skúšal to aj na hudobnej scéne. Motivuje ľudí a dodáva im nádej, že keď niečo chcú dosiahnuť, tak môžu. Aj napriek hendikepom. On sám si so seba robí veľmi často srandu. Jeho priatelia dokonca využívajú to, že je zdravotne znevýhodnený.

Je očividné, že Bekim má okolo seba ľudí, ktorí ho podporujú a majú ho radi. Kamaráti ho vždy radi zoberú aj na rôzne akcie. No majú na to aj zištné dôvody....

Zlomený prst na festivale

Bekim sa v relácii Neskoro večer podelil o jeden z jeho mnohých zážitkov. Keďže nemal čo robiť a kamaráti ho zavolali na festival, neváhal a súhlasil. Samozrejme pre neho prišli, „naložili ho do auta“ a vybrali sa za zábavou. Už v aute mu došlo, že to ho nevolajú len z lásky k nemu, ale majú na to aj zištné dôvody. Prezradila ich jednoduchá otázka: „Máš ZŤP preukaz? Hovorím: „Ty hajzel““. Po príchode na miesto samozrejme začali v dave ľudí vykrikovať, že majú so sebou hendikepovaného človeka. Celú situáciu samozrejme Bekim berie s nadhľadom a humorom jemu vlastným. Aj vďaka nemu sa celá partia dostala tesne k pódiu, kde im dav utvoril doslova koridor: „Moji kamaráti sa postavili dopredu, ja som nevidel nič iba riť a gule. Zrazu dostali brutálny nápad, že ma dvihnú, aby som videl. Ale ako ma išli dvihnúť, oni mi to nepovedali a ja som mal kolesá odbrzdené. Z dvojmetrovej výšky ma drblo o zem.“ Bez následkov však tento pád nezostal. Bekim si zlomil prst na nohe. Keďže je ochrnutý, bolesť samozrejme necítil. Lekára však navštívil až po tom, ako ho k nemu poslal mama. Pomliaždený prst mu dali následne do dlahy, no tá sa dlho na jeho neohriala. Sám totiž usúdil, že ju nepotrebuje a na druhý deň sa jej zbavil.

Postavil sa na nohy

Ťažko ochrnutý Bekim po cyklistickom závode nemohol chodiť ani hýbať rukami. Napriek úplnej neschopnosti začal pomaly, krok po kroku cvičiť. Doslova po malých krôčikoch rehabilitoval. Dnes má už otvorené fitnes centrum, ktoré je určené i pre zdravých, ale myšlienka je pomáhať najmä hendikepovaným. Miesto, kde sa nemusia cítiť v rozpakoch. Preto je celé vybudované bezbariérovo. Sám má za priehrštia príbehov ako v banálnych situáciách musel riešiť každú drobnú nerovnosť na cestách. Dnes sa vie Bekim postaviť a prejsť kroky za pomoci chodúlky. Vie hýbať rukami aj prstami. Dokonca je už otec malej Elie, ktorá prišla na svet minulý rok.    

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 10:49