Herci Ivan Letko a František Kovár.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Do neba odišiel umelecký velikán. Obľúbený herec by tento rok oslávil krásnych 90 rokov

21.01.2024, 20:20
Celebrity

Dnes bola verejnosť informovaná o dvoch úmrtiach. Ivan Letko (89) sa zapísal ako úžasný herec, ktorý mal aj skvelý hlas. Preto bol veľmi obľúbený i dabingový herec.

Čierna nedeľa. Verejnosť dnes bola informovaná o dvoch nečaknaých úrmtiach. Po boji so zákernou chorobou skonal jeden z najbohatších Slovákov Michal Lazar (†66). Niekoľko hodín na to prišla informácia o odchode úžasného herca Ivana Letka. Umelec by tento rok oslávil krásne okrúhliny a to deväťdesiat rokov.

Jeho rodina smúti

Oficiálne skon v statuse odkomunikovala činohra: „S hlbokým zármutkom sme dnes prijali správu, že nás navždy opustil náš patrón a stály návštevník našich predstavení, Ivan Letko. Bol nielen divadelný, televízny, dabingový a rozhlasový herec, ale aj dlhoročný pedagóg hereckej tvorby na konzervatóriu a vysokej škole, ktorý odchoval mnohých úspešných a známych hercov,“ uviedol na svojej stránke Činoherný klub Bratislava. 

Skvelý herec pôsobil v divadle, filme, dabingu aj televízii. Popri hereckej kariére bol viac ako 30 rokov pedagógom na katedre herectva a réžie na bratislavskej Vysokej škole múzických umení. Medzi jeho študentov patrili poprední slovenskí herci ako Zdena Studenková, Jozef Vajda, Anna Javorková, Ivo Gogál, Ján Kroner, Jana Oľhová, ale i jeho dcéra Hana Letková a mnohí ďalší.

Svoj herecký talent predviedol v desiatkach filmov. K tým najvýznamnejším patrí dráma Živý bič.

image

Podnikateľ Michal Lazar podľahol rakovine. Informácia prišla v ten istý deň.

Profimedia - Standardis

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 03:32