Norbert Lichý na divadelných doskách.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Nečakane zomrel obľúbený herec Norbert Lichý. Našli ho až druhý deň!

19.01.2024, 09:58
Celebrity

Veľmi smutnú správu prinieslo vo štvrtok v podvečer Divadlo Petra Bezruča. Vo veku 59 rokov zomrela jeho hlavná tvár a miláčik miestneho publika Norbert Lichý. Potvrdila to zarmútená rodina.

Korpulentný herec s charizmatickým hlasom, známy nielen z divadelných dosiek, ale aj z mnohých filmov a seriálov, skonal ani nie mesiac po svojich 59. narodeninách. O príčinách jeho šokujúceho odchodu scéna neinformovala, podľa zdrojov z Ostravy sa mu ale malo zastaviť srdce. "A to najskôr už v utorok, našli ho až na druhý deň," uviedol blesk.cz. „S ohľadom na rodinu nebudeme zatiaľ okolnosti úmrtia viac komentovať. Ďalšie informácie zverejníme v piatok,“ oznámila ČTK hovorkyňa divadla Marcela Bednaříková.

Napriek tomu, že herec po väčšinu života bojoval s nadváhou, kvôli svojej figúre o herecké úlohy nemal núdzu. Jeho korpuletná postava zohrala tiež dôležitú úlohu v seriáli Dabing Street, kde sa ako šéf Hereckej asociácie zasekola vo dverách a hercov kvôli úlohe naopak ešte vypchávali!

Bol aj hudobník

O jeho hereckom umení sa dobre vedelo, menej známe ale je, že Norbert Lichý bol aj super muzikant. Hlavne v mladosti pôsobil v niekoľkých kapelách, kde bol schopný hrať na gitaru, basu aj organ. Skladal i scénucku hudbu. Jednoznačne bol zosnulý Norbert Lichý umelecky veľmi nadaný.

"Tak, že žeru deťom pastelky, sa vie, že áno, ale vyhovorte všetkým, že ním surový zmrznutý filety. Fakt to nie je pravda. Len niekedy. Na chuť. No bóóže ..." znie jedna z jeho mnohých vtipných hlášok. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:15