Martina prosí ľudí, aby sa zdržali netaktných otázok.Instagram/Martina Rolná
StoryEditor

„Nie som chorá.“ Známa influencerka otvorene hovorí o svojom vzhľade

18.01.2024, 14:00
Celebrity

O nevhodných otázkach či pripomienkach by sa dali písať litánie. Ľuďom stále chýba takt a často sa pýtajú na veci, ktoré nie sú vôbec vhodné a ani spôsob akým sa pýtajú sa nedá onačiť práve za empatický. Svoje by o tom vedela povedať každá žena. A nielen to. Známa influencerka Martina Rolná išla s kožou na trh a prosí ľudí, aby nekládli nevhodné otázky.

Martina na sociálnych sieťach pravidelne pridáva rôzne beauty tipy a inšpirácie, preto sa od nej (neprávom) očakáva, že bude vždy upravená a bude vyzerať ako vystrihnutá z časopisu.

Sociálne siete

Sociálne siete vytvárajú enormný tlak na váš život. Na to, ako vyzeráte, ako žijete, čo jete, kam chodíte, aké máte manželstvo. Najmä ženy sú v tomto smere oveľa citlivejšie a náchylnejšie veriť všetkému, čo im je „podsunuté“. Vyzerať tip – top za každých okolností je jednou z vecí, ktoré sa snažia dosiahnuť. Akonáhle sa však objaví niečo, čo nezodpovedá akýmsi „predpisom“, ľudia hneď nadobudnú pocit, že sa niečo deje.

Nevhodné otázky

Aj od ľudí, ktorí tvoria na sociálnych sieťach istý druh obsahu sa očakáva, že to čo prezentujú aj žijú. No pravda je taká, že ani oni nemusia 100% svojho času vyzerať ako super modelky, ani výživový poradca nemusí jesť len zdravé jedlá a športovec môže aj leňošiť, nie len podávať jeden výkon za druhým. Svoje o tom vie aj Martina Rolná, ktorú mnohí poznajú pod menom „SMART BEAUTY“. Práve tá poukázala na jeden z mnohých novodobých problémov. A to na nevhodné otázky, týkajúce sa výzoru. Podľa jej slov sa jej často stáva, že akonáhle je nenamaľovaná, ľudia sa jej pýtajú, či nie je chorá: „Mám takú všeobecnú prosbu. Do vesmíru. Prosím, skúsme sa NEpýtať nenamaľovaných žien, či sú choré. Stáva sa mi to pravidelne a už ma to dosť nebaví.“

Toto je realita

V tomto opise sa nájde zrejme nemalé percento žien: „Mám úplne svetlé mihalnice, svetlé obočie, mám červený nos a okolie očí kvôli cievkam a ako bonus žlto-zelený podtón pokožky. Tak vyzerám normálne, bez makeupu, nie som chorá.“ Okolie je skutočne zvyknuté na to, že dámy bez mejkapu neopustia svoje príbytky a ste zvyknutí na úplne iný pohľad na ženy.

image

Ak nie je nalíčená, čelí nepríjemným otázkam.

Instagram/Martina Rolná

Držte sa týchto rád

Aj samotná Martina si uvedomuje, že to často ľudia myslia v dobrom, no nevyhovujúci je skôr spôsob, akým sa pýtajú. Odporúča zvoliť úplne iný typ otázok. Napríklad typické: “Čo si chorá??"  či  “Vyzeráš unavene” vymeňte za: “Ako sa máš/cítiš?”, alebo “Čo máš nové?”

Pravidlo piatich sekúnd

Veľmi zaujímavé je aj pravidlo piatich sekúnd, o ktorom influencerka hovorí: „Vie to ten človek fixnúť do 5 sekúnd? (Rúž na zuboch, stojace vlasy, špinka na líci …) - upozorniť, spýtať sa. V tomto prípade ho slušne na nejakú dokonalosť upozornite.

Nevie to fixnúť do 5 sekúnd?

(Svoju váhu, výšku, tvár, nevyzerať unavene) - kusnúť si do jazyka a povedať radšej niečo pekné. Alebo aj nič.

image

Martina je inšpiratívna žena.

Instagram/Martina Rolná
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 09:18