Natália dnes prežíva náročné chvíle.Instagram/Natalia Puklusova
StoryEditor

Natália Puklušová: Problémy s dojčením a neutíchajúci plač bábätka

06.01.2024, 07:00
Celebrity

Natália Puklušová priviedla v polovici decembra na svet svoju prvorodenú dcéru, Wilku. Podobne, ako mnoho ďalších mamičiek, aj ona čelí denne mnohým výzvam, plaču a samozrejme prebdeným nociam.

Natália sa snaží byť za každých okolností aj na sociálnych sieťach autentická. Ukazuje nielen to krásne, čo príchod bábätka prináša, ale aj realitu, ktorá je od idylky na míle vzdialená.

Predpôrodné prípravy

Natália so svojimi fanúšikmi zdieľala množstvo momentov počas svojho tehotenstva. Azda jedným z najsilnejších bol predpôrodný rituál, s ktorým sa mnoho mamičiek doposiaľ nestretlo. Išlo o veľmi intímny obrad v kruhu najbližších priateliek, ktoré budúcej mamičke dopriali pocit bezpečia a istoty. Zároveň ju podporili a ubezpečili, že príchod bábätka zvládne. Súčasťou rituálu bolo aj umývanie nôh či spievanie.

Reality bežných dní

Ani známej herečke sa však problémy s novorodencom nevyhýbajú. Prebdené noci, plač, aj problémy s dojčením sú realitou jej bežných dní. Natálii by iste mnoho mamičiek dalo za pravdu, že práve dojčenie je celá veda a nejde to vždy tak jednoducho, ako by si želali. Natália dokonca pristúpila k možnosti dať malej Wilke fľašu, no po porade s jej blízkymi priateľkami, ktorým v tomto smere dôveruje, zmenila svoj názor a rozhodla sa pre iné riešenie. Bude to síce o niečo náročnejšie, no práve fľaša je často dôvodom toho, že sa dieťatko predčasne odstaví od dojčenia. „Mením taktiku, odstavujem fľašu, dnes mala fľašu, ale nebudem jej dávať fľašu. Vydržím to. Vydržím to s ňou a budem ju dokrmovať iba cievkou, aby si nezvykla na fľašu. Po porade s pre mňa dôležitými babami, ženami, tak idem to skúsiť. Bude to náročne, ale skúsim to bez fľaše.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:58