Jan SaudekProfimedia - Standardis
StoryEditor

Umelec Jan SAUDEK bojuje s finančnými suchotami. ALIMENTY na kŕdeľ nemanželských detí ho stoja balík!

24.11.2023, 09:56
Celebrity

Fotograf Jan Saudek (88), ktorého meno je zvučné aj za hranicami Českej republiky priznal, že musí obracať každú korunu. Nemôže si dovoliť ísť ani do dôchodku, lebo na alimentoch každý mesiac poriadne zahučí. V kuloároch sa hovorí, že má až 20 detí. Saudek túto informáciu nikdy nevyvrátil.

Ján Saudek patrí jednoznačne medzi najväčších českých bohémov. To sa odráža aj na jeho živote. Úspešný fotograf sa nikdy netajil svojim štýlom života, zahŕňajúci alkohol, milenky, prostitútky alebo dokonca incest v rodine.

Aj tak mu stále drží vzťah s manželkou Pavlínou, ktorá s ním má božiu trpezlivosť. Spoločne vychovávajú tri deti, avšak povráva sa, že Saudek splodil behom života až dvadsať detí. Aj to je možno jedným z dôvodov, prečo nemôže ísť len tak do dôchodku.

image

Jan Saudek s manželkou Pavlínou.

Profimedia - Standardis

Ján Saudek mal vždy veľmi osobitý štýl života, ktorý zahŕňal nespočetné množstvo žien, a dokonca aj incest s vlastnou dcérou. So svojou súčasnou manželkou Pavlínou, s ktorou je už vyše dvadsať rokov má už tri deti, ktoré spoločne vychovávajú. V kuloároch sa však šušká, že fotograf mal splodiť až dvadsať detí, čo napokon nikdy nevyvrátil. Ako priznal v rozhovore pre eXtra.cz, musí platiť vysoké alimenty a do dôchodku len tak nepôjde.

„Mám alimenty a platím ako murovatý. Tak potrebujem zarábať. Ja sa teším, keď budem naozaj starý a už nebudem musieť zarábať a budem žiť z penzie. Ale penzia je len 20 000 korún (820 eur), čo mi vydrží tak jeden deň," priznal bez okolkov pri príležitosti začatia novej výstavy pre nadáciu Be Charity, ktorú pripravil spoločne so svojou manželkou.

Chcela by ďalšie dieťa

Práve manželka Pavlína, s ktorou ich delí obrovský vekový rozdiel, a to 45 rokov, je umelcovi už dvadsať rokov najväčšou oporou. Ona by si však priala ďalšie dieťa, na čom sa nezhodnú. „Máme skvelý vzťah. Máme spolu tri deti a ona chce ďalšie. Bolo by ale nešťastie, keby to dieťa nebolo v poriadku. Po tej osemdesiatke sa už nemá veľmi rozplodzovať,“ hovorí Saudek.

Akým je otcom?: „Deti potrebujú, aby ich niekto miloval, aby im nikto nenadával a aby ich nebil. A ja musím povedať, že tie posledné deti, ktoré mám, tak som ich nikdy neuhádol," popisuje vzťahy so svojimi deťmi. S ostatnými potomkami sa ale ani nevída. V porovnaní so skorším štýlom svojho života sa predsa len trochu upokojil.

ANKETA
Ste fanúšikom umelca Jana Saudka?

Vyľakaný?

Pred časom sekol totiž s alkoholom. „Môj brat sa upil na smrť. To mne ale nehrozí, pretože som toho chlastu nechal," hovorí. Naplno sa venuje svojej práci. „Plánujem veľkú knihu pornografie. Skutočne prasácke fotky. Nikto k tomu nechce napísať predslov, ale bude to úžasné," vysvetľuje a dodáva, že manželka mu pri fotení nahotiniek stále asistuje.

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 15:15