Matthew Perry sa utopil vo vírivke.REUTERS
StoryEditor

Kto ZDEDÍ obrovský MAJETOK po zosnulom Perrym? Seriálový Chandler po sebe zanechal milióny

08.11.2023, 15:11
Celebrity

Obľúbený herec Matthew Perry (†54) alias Chandler Bing zo seriálu Priatelia sa nešťastnou náhodou utopil vo svojom dome vo vírivke. Aspoň taká je zatiaľ oficiálna verzia i keď je nariadená pitva. Umelca pred niekoľkými dňami pochovali a na stole je ďalšia otázka. Treba rozseknúť, komu pripadne obrovské dedičstvo. Je to riadne zamotaný prípad!

Herec Matthew Perry mal v čase úmrtia majetok vo výške približne 120 miliónov dolárov. Len za rok účinkovania v úspešnom seriáli Priatelia zarobil v tom čase za rok 20 miliónov.

Každoročne navyše inkasoval tantiémy odhadom vo výške 20 miliónov dolárov za reprízy seriálu Priatelia, v televíziách, streamovacích platformách a za predaj reklamných predmetov. Minulý rok vydal úspešné memoáre. Aj za tie budú zisky chodiť jeho dedičovi alebo dedičom... Otázkou ale je, kto to bude?!

Tri možnosti

Podľa expertov na kalifornské právo existujú v zásade tri možnosti. Perry mohol vymenovať konkrétnu osobu alebo osoby pre prípad svojho úmrtia. „Je ale celkom dosť možné, že nikoho nenapísal, keď nemal manželku ani deti,“ povedal Charlie Douglas, prezident advokátskej firmy HH Legacy Investments.

Druhou možnosťou je odkázanie majetku – alebo aspoň jeho časti – konkrétnym trustovým fondom spolu s konkrétnymi inštrukciami, ako s peniazmi naložiť. Možné to je, pretože Perry podporoval niekoľko charít a dosť si na povesti filantropa zakladal.

V takom prípade by sa verejnosť nikdy nedozvedela, ako bolo s jeho pozostalosťou naložené, pretože na rozdiel od závetu, ktorý musí byť verejne dostupný, sú fondy čisto súkromné.

image

Pred jeho domom sa po smrti zišlo mnoho fanúšikov, ktorí mu zapalovali sviečky a pokladali pred vchod kvety.

REUTERS

Prví sú rodičia

Poslednou možnosťou je, že príjemcu majetku po hercovi určia kalifornské zákony. Hierarchia dedičov je jasná – na prvom mieste je manžel/ka, nasledujú deti, vnúčatá, rodičia a potom súrodenci. Podľa odborníkov, tak peniaze zrejme pripadnú rodičom, keďže Perry nemal manželku ani deti. Napriek tomu, že randil s mnohými celebritami a raz sa pod vplyvom drog zasnúbil si nikdy rodinu nezaložil.

Rodičia zosnulého umelca John Benett Perry (82) a Suzanne Perryová (75) sa síce rozviedli, keď bol Matthew dieťa, to ale z hľadiska zákona nie je problém. „Nie je ale neobvyklé, že sa rodičia, ak žijú v dostatku, svojho dedičstva po deťoch zrieknu,“ upozorňuje Charlie Douglas. V tom prípade by peniaze putovali k piatim Perryho nevlastným súrodencom - najskôr rovným dielom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:41