Jaro Slávik má rád svoju tvrdohlavosť.Archiv MAFRA
StoryEditor

Jaro Slávik sa zbavil toho, čo denne používa takmer každý z vás! Už sú to 4 mesiace...

21.10.2023, 14:00
Celebrity

Jaro Slávik (49) je známy hudobný producent a scenárista. No aj ako obávaný porotca v talentovej súťaži. V showbiznise je stálicou, no na maniere si nepotrpí. Verili by ste, že dokonca uprednostňuje cestovanie verejnou dopravou a nevlastní žiadne auto? A má na to zaujímavý dôvod.

V dnešnej dobe je auto výbavou takmer každej domácnosti. V niektorých dokonca nie sú výnimkou dve a viac áut. Známy porotca sa však tejto vymoženosti dobrovoľne vzdal. A ešte aj ušetrí.

Zdravý životný štýl

Hoci má Jaro tesne pred päťdesiatkou, stále sa snaží udržať vo forme. Darí sa mu to nie len vďaka pravidelnému športovaniu. Známy porotca nachodí denne aspoň 15 tisíc krokov a auto nie že nepoužíva, ale ani nevlastní. V rozhovore so Zuzanou Vačkovou prezradil, že vo svojom živote mal cez 30 rôznych áut. Dnes však jeho vozový park zíva prázdnotou. A dôvod? „Jednak ma nebaví to, že dve eurá na hodinu parkovanie v meste.“ Ako druhý dôvod uvádza, že dnes už nemusí rozvážať deti do školy a oveľa lacnejšie ho vyjde prenájom auta vtedy, keď ho skutočne potrebuje.

Prekvapený, koľko ušetrí

Jaro má dokonca po štyroch mesiacoch bez auta pocit, že sa mu účet nejako „nafukuje“: „Máš pocit, že ten účet sa nafukuje. Neodchádza za benzín, neodchádza za leasing, neodchádza za opravy, neodchádza za nič.“ Jedným dychom však dodáva, že táto zmena bola vedomá: “Chcem si zmeniť svoj životný štýl k tomu, aby som auto nemusel používať a som rád, že sa mi to podarilo.“ V prípade potreby sa presúva vlakom, výnimočne taxíkom, alebo si auto prenajme.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 08:00